Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Steak kurzus a Villa Escaban

2013.02.28. 13:22 nikicske

Végre eljött a nap, mikor Vikivel steak kurzusra mentünk.
Mindig rabul ejt a hatalmas konyha, mikor belépek egy ilyen modern lakásétterembe, most sem volt ez másképp. Csak ábrándozok, hogy mikor lesz egy hasonló vagy legalább fele akkora konyhám. Az ábrándozás után a pultra kerültek a szemeim, ahol a húsok pihentek és várták, hogy elkészítsük őket.

IMG_2637.JPG

IMG_2634.JPG

Mielőtt nekiestünk volna egyből a sütésnek, kaptunk egy kis bort, hogy mindenki ellazuljon és ne feszengjünk, majd Vass Ildikó ellátott minket praktikákkal és jótanácsokkal.

IMG_2600.JPG

IMG_2603.JPG

Szép lassan elkezdtük az előkészületeket, készítettük a köreteket, húsokat, csepegtetve jöttek az információk, tévhitek, praktikák. Miközben elkészült egy étel, merthogy három steak készült (kacsa, bárány, marha), addigra mindenki magába szívta a tudást.

IMG_2678.jpg
Minden egyes fogás elkészültekor leültünk az ebédlőbe és rövid eszmecsere közben elfogyasztottuk az ételeinket, majd visszaálltunk a konyhába és jött a következő fogás.
Az este folyamán nagyon jó hangulat alakult ki, olyannyira, hogy néha Ildikó alig tudott szóhoz jutni.
Az est végére pedig mindenki úgy érezhette, hogy szakács/nő lett. Volt egy kedves fiatalember aki már az elején közölte, hogy ő igazából enni jött, főzni se tud, csak elkísérte a feleségét, de az est folyamán azért nagyon jól tudott zöldséget szeletelni és a steaket is megsütötte.

IMG_2647.JPG

IMG_2679.jpg

IMG_2659.jpg

A végén egy kisebb társaság desszertet “követelt”, amire Ildikó nem tudott nemet mondani, készített még tejbegrízt is, ráadásként!

IMG_1917.jpg

Eddigi legjobb főzőkurzuson vettem részt, sok nevetés, jó ételek - kell ennél több egy jó esthez? Szerintem nem igazán!

További képeket itt találasz. 

1 komment

Címkék: ajánló tanfolyam étel gasztronómia steak lakásétterem

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr85109964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsur24 2013.03.01. 13:18:17

de jól néznek ki ezek a kaják ...

süti beállítások módosítása