Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Tonkababos citromkrém

2013.01.17. 15:31 nikicske

Zsófinál található az édes-keserű citromkrém receptje, ami adta az ötletet, hogy ne csak húsokhoz, hanem édességekhez is csináljak egy krémet. A tonkabab nagy kedvencem rég, már nem is tudom hogy jött a barátságunk, de úgy éreztem, hogy ebbe a receptbe be lehet csempészni, így született meg a tonkababos citromkrém.



400 g kezeletlen citrom
2 db narancs leve
2 db kardamon
tonkabab végek, amik megmaradtak a régebbi reszelésekből, vagy 2db egész
2 db tonkabab reszelve
300 g barnacukor
1 kanál vanília kivonat

IMG_1451.JPG

                                                                Tonkabab maradékok

A citromokat felvágom, majd egy edénybe teszem és vízzel felengedem, hogy épp ellepje. Felforralom, majd utána hagyom főni 15 percig, hogy a citrom fanyar íze kijöjjön. Leöntöm a vizet róla és tisztát öntök rá, ekkor dobálom bele a tonkabab végeit, vagy ha az nincs akkor két egész darabot és a kardamont. Így együtt hagyom felforrni. Ez idő alatt megfő a citrom héja és puha lesz, ekkor a tonkababot és a kardamon kiszedem, a citrom darabokat robotgépbe dobálom és pürésítem. Visszaöntöm az edénybe ha kész és tovább főzöm a cukorral, narancs levével és a kanál vanília kivonattal. Elkezdem belereszelni a két tonkababot, majd hagyom felforrni.
Elzárom és üvegekbe töltöm.

A kezeletlen citromot a Sarki fűszerestől szereztem be.

IMG_1453.jpg

IMG_1452.jpg
Készült egy adag a húsokhoz is, Zsófi receptje alapján, amihez én adtam még egy mokkáskanál citromos borsot. 

2 komment

Címkék: étel gasztronómia citrom

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr315023694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolozsgabi 2013.01.21. 10:33:28

Hát ez valami isteni lehet!! Köszi, ki is próbálom, csak a citrom beszerzése..de megoldom!!

ancsur24 2013.01.21. 12:58:01

érdekes, az biztos, de attól még lehet jó :)

süti beállítások módosítása