Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Amikor nem a vendég az első

2013.01.05. 23:03 nikicske

A mai napunk inkább a szabadban volt, így vacsorázni is inkább elmentünk itthonról. Tudatosan új helyet akartunk, nem túl szmokingost, valami egyszerűbbet. Ezek együtt és a Városbanpontblognak köszönhetően kijukadtunk a Ring Caféban - ez ugyanis a legjobb burgeres Budapesten.
Nem vagyok se burger-fan, se burger-ász, de tudom hogy hova menjek ha jó és olcsó burgert szeretnék. De itt kifújt!
Na szóval megérkezünk. Egyből elénk vetődik a pincérhölgy és már kapunk is egy asztalt és étlapot. Eddig minden jó, hely is aranyos, látszik, hogy picit leharcolt, nem most nyitott. De ezzel nincs is baj.

ring_etlap.jpg

Kiválasztottuk, becsuktuk az étlapot és telnek a másodpercek, percek, eltelik az első negyed óra, már közben szemeztünk a pincérhölggyel, szugeráltuk, semmi. Majd egyszer csak leül a pulthoz és elkezd enni, ezzel se lenne semmi gond, ha másik két pincérnek feltűnt volna, hogy rendelést se vették fel nálunk, mikor a szomszéd asztalhoz már kihozták a burgereket... Kb a 20-24. percben megtörtént a villámcsapás és odarohant, hogy mit kérünk... Elmondtuk és elég hamar érkezett is az ital, ami után a hamburger 15 perc alatt jött ki. A limonádé teljesen átlagos, annyi pozitívum, hogy friss gyümölcsökkel van tele.

limonade.jpg

baranyburger_1.jpg

Én egy bárány burgert kértem cheddar sajttal, ebben elvileg rozmaring pesto is volt, ámbár elég kevés, mert ízben nem jött át a rozmaring. A húspogácsa és a házi ketchup viszont nagyon kellemes volt. A rendelt sajtot kifelejtették a burgerből, vissza már nem küldtük, még 15percre... :)

Mikor kiürültek a tányérjaink, újból teltek a percek, úgy 13 perc elteltével és az összes pohár elmosogatása, a körülöttünk lévő asztalok letakarítása után és még pár ez az után észrevették, hogy mi már befejeztük és arra várunk, hogy elvigyék a tányérunkat.
Amikor ez mind feltűnt, gyorsan kértük a számlát.
Két hamburger és 1 literes limonádé 5000Ft volt, az Andrássy úton amit én nem mondanék horror árnak, ellenben a sok várakozás és elnézést nem kérés után nem fogunk többé visszamenni. Ilyen árban máshol is kapunk finom vagy netalán finomabb burgert és nem kell ennyit várnunk.
Csak a várakozáshoz egy megjegyzés, hogy fent voltak, de lent mi ketten és még egy négy fős társaság volt, közben pedig egymással beszélgettek a pincérek.  Én úgy érzem a vendég az első, én hagyom ott a pénzem, akkor azért kérnék is némi figyelmet.

1 komment

Címkék: étterem gasztronómia burger

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr95000502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.01.07. 15:01:15

Türelmes voltál. Engem a személyzet lustasága és nemtörődömsége mindig nagyon felbosszant. Én kb. 10 perc után kisétáltam volna.

süti beállítások módosítása