1 egész tojás
7 db tojás
180 g cukor
2 érett narancs héja és leve
½ citrom héja és leve
220g mandulaliszt
Krém:
2 kanál tej
4 tojássárgája
2 narancs héja és fél narancs leve
200 g cukor
120 g vaj
virágpor (díszítéshez)
A sütőt előmelegítem 180C-ra. Egy tálba kimérem a cukrot és hozzáadom az egy tojást és a 7 tojássárgáját, jól kikeverem. Utána kerül bele a többi hozzávaló: narancs héj, leve, citrom héja leve, mandulaliszt és a legvégén a 7 tojás habja.
Kikent formába teszem és készre sütöm. Akkor jó, ha kezd világosbarna lenni a teteje.
Míg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Egy kisebb lábasba kimérem a cukrot és hozzáteszem a tojássárgáját, narancshéját és fél narancs levét, felfőzöm. Amikor kihűlt a krém, akkor hozzákeverem az előzőleg habosra kikevert vajat.
A kihűlt tésztát megkenem a krémmel, tetejére tálalás előtt virágport szórtam.
Az eredeti recepthez képest csökkentettem a cukor mennyiségét, így is bőven édes maradt.