Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Narancstorta

2013.01.04. 16:48 nikicske

1 egész tojás
7 db tojás
180 g cukor
2 érett narancs héja és leve
½ citrom héja és leve
220g mandulaliszt


Krém:

2 kanál tej
4 tojássárgája
2 narancs héja és fél narancs leve
200 g cukor
120 g vaj
virágpor (díszítéshez)

Narancstorta_eredeti1.JPG

Nrancstorta_eredeti2.jpg
A sütőt előmelegítem 180C-ra. Egy tálba kimérem a cukrot és hozzáadom az egy tojást és a 7 tojássárgáját, jól kikeverem. Utána kerül bele a többi hozzávaló: narancs héj, leve, citrom héja leve, mandulaliszt és a legvégén a 7 tojás habja.
Kikent formába teszem és készre sütöm. Akkor jó, ha kezd világosbarna lenni a teteje.
Míg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Egy kisebb lábasba kimérem a cukrot és hozzáteszem a tojássárgáját, narancshéját és fél narancs levét, felfőzöm. Amikor kihűlt a krém, akkor hozzákeverem az előzőleg habosra kikevert vajat.
A kihűlt tésztát megkenem a krémmel, tetejére tálalás előtt virágport szórtam.

Narancstorta.jpg

IMG_1285.JPG

Az eredeti recepthez képest csökkentettem a cukor mennyiségét, így is bőven édes maradt.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé narancs dédi

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr894998102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása