Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Pácolódás - minden téren

2012.07.06. 18:50 nikicske

Nem szívesen vagyok a konyhában amióta ez a tikkasztó hőség van, mivel a lakásban 30-32 fok van anélkül is, hogy a konyhában főznék. Inkább kint a szabadban ténykedem; bográcsozás, (kerti helyett-) erkélyes gillezések. Reggel bedobálom a húsokat a pácba vagy enyhén fűszerezem, este pedig kerülnek a grillrácsra.
Sosem készítem kétszer ugyanazt a fűszerezést, mindig alakítok rajta. Ami mindig állandó az a sok borsfajta: zöld, rózsa, kubeba, szecsuáni - ezeket mozsárban összetöröm.
Legutóbb is ezzel az alappal kezdtem, majd került bele csípős fűszerpaprika, majd citromos sörfürdőben úsztak a csirkemellek.
A parázsra mindig dobálunk a friss fűszernövényből, nagyon kellemes mikor a rozmaring illat szétárad, a húsok is vesznek át belőle.
Arányokat most nehéz lenne írni. Általában, ha csak ketten vagyunk, akkor mokkáskanállal mérem a fűszerezést és mindenből egy, viszont ha többen akkor már teáskanál a mérce.

Ha sima olajos pácot készítek akkor borsokat és friss fűszernövényeket (rozmaring, tárkony, oregánó) aprítok össze és ebben hagyom a húsokat 1 napra pácolódni.

Borsos-sorospacolas (360x480).jpg

Köretnek mindig készítek salátát az éppen itthon lévő zöldségekből. Paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát összevágom apró darabokra és salátaolajjal meglocsolom. A Pödör tökmagolaj és a dióolaj a  nagy kedvencünk. Nem kell ezekből sok és nagyon különlegessé varázsolja a legegyszerűbb salátát is.  Ha van itthon olajos mag, akkor pirítok a tetejére.

Grillezéshez a krumpli örök sláger. Lehet fóliába csavarni és parázson megsütni, de az újkrumpli szezon végett én inkább karikára vágom, 5-7 perc előfőzés után tepsibe helyezem és sütőben megpirítom. (Ha csak magunknak csinálom, akkor természetesen serpenyőbe pirítom meg. Nem fűtöm a sütővel a lakást ha nem muszáj.)
Tegnap este a tepsi aljára bacont helyeztünk, majd arra jöttek a krumpli karikák, de lehetett volna még hagymát és akár tejfölt, sajtot is tenni rá.

 

Nyars (360x480).jpg

396749_328622253890217_1311703006_n (480x480).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: étel grill pác

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr84633634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása