Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gyors és könnyű

2012.07.04. 08:40 nikicske

Hazaértünk a vidéki vakációból és összedobtam egy gyors és könnyű vacsorát abból, ami itthon maradt.

4 szelet karaj
fél kg gomba
1 csomag füstölt sajtkrém
1 dl tejszín
1 db póréhagyma
só, bors, fűszerpaprika

A karajszeleteket kikloffolom, sóval, borssal és fűszerpaprikával fűszerezem, majd félreteszem egy kis időre. Felkarikázom a hagymát míg a húsok pihennek, megpucolom a gombát és nagy darabokra vágom, majd két kanál olajon megpirítom őket. Hozzáadom a füstölt sajt krémet és a tejszínt, összeforralom és borsozom, hagyom pár percig forrni és elzárom.
Köretnek lehet rizst, bulgurt főzni. Nálunk rengeteg tészta volt, én tésztát főztem ki hozzá. Végül pedig 1-2 kanál olajat hevítek egy serpenyőbe, megszórom a húsokat liszttel majd megpirítom.

A tálalásnál a húsra és a köretre elosztom a tejszínes-füstöltsajtos-gombás szószt.

gyors_es_konnyu (360x480).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: étel főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr294627210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása