A hosszú hétvégén betoppant a nyár és a forróság is. Melegben a legjobb a hideg, hűvös italok, fagylaltok, készítettem is mind a kettőből. Volt hideg limonádénk, eper és pisztácia fagylaltunk is!
Úgy vélem a limonádét mindenki tud készíteni, fagyinak már inkább itt a helye a blogon. :)
Sajnálatos de fagylalt gépen nincs, majd a KitchenAid robotgép kiegészítőjeként megvásároljuk. Addig is marad a kézi verzió!
Hozzávalók az epres vagy bármilyen gyümölcsös fagylalthoz:
- botmixer
- fél kg eper
- 2 dl habtejszín (30%)
- 2 csapott evőkanál barna cukor
Az epret megmosom, felkockázom és a botmixer magas edényébe dobálom a cukorral együtt és elkezdem habosra összedolgozni, mikor már majdnem kész hozzáadom a habtejszínt azzal is jól összedolgozom, majd egy előre lehűtött műanyag edénybe átöntöm és megy a fagyasztóba. Félóránként átkeverem legalább háromszor. Az átkeverést lehet kanállal vagy botmixerrel.
A pisztáciásnál én pasztát használtam, jelenleg abból több volt itthon, mint natúr pisztáciából.
- 100 gr natúr pisztácia paszta
- 2 dl habtejszín ( 30%)
- 1 dl tej
- 2 púpos kanál barna cukor
Botmixerrel kell mindent összedolgozni mindent, ahogy az epresnél is. Ha egész pisztáciával dolgozunk akkor azt külön turmixoljuk át.
Hamarosan érkeznek a többi fagylaltok is! Vanília és csokoládé, de azokat már főzöm.
Eper és pisztácia fagylalt
2012.05.02. 10:06 nikicske
Szólj hozzá! · 1 trackback
Címkék: fagyi desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr764483778
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.02. 15:21:02
Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.