Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Medvehagyma nélkül nincs hétvége

2012.04.01. 11:50 nikicske

Kisebb mennyiségű medvehagyma-szállítmány érkezett tegnap este a konyhámba, mint azt a Facebookon már megírtam. Most tényleg van alkalmam mindenféle módon kipróbálni a medvehagymát, hiszen eddig a piacon csak 2-3 csokorral vásároltam egyszerre. A szombati piacozás után neki is álltam és megmostam a felét, legalább 10 csokrot. Elkezdtem szeletelni, készült pesto, leves, kenyér, fűszervaj sőt még a pirított újkrumplira is medvehagyma került petrezselyem helyett.
Elsőként reggelit készítettem, ami medvehagymás rántotta volt amely még fotózás előtt eltűntnek lett nyilvánítva! :)

Pesto

1 csokor medvehagyma
1 ev. natúr pisztácia
2-3 db nagyobb dió
1 db shalotta hagyma
só, olaj

A robotgépbe helyezem a a megmosott, feldarabolt medvehagymát, a shalotta hagymát és elkezdem alacsony fokozaton összedolgozni. Közben egy serpenyőben megpírítom a diót, pisztáciát, majd hozzáadom a hagymákhoz és újra összedolgozom. Ha összedolgoztuk, akkor  egy sűrű masszát kell kapnunk, ehhez adagoljuk az olajat, kb 1-1,5 decit.

 



Leves

3 csokor medvehagyma
1 liter húsleves alaplé vagy víz
1 db hagyma
fél tk szerecsendió
2 dl tejszín
só, bors
olaj

Az összevágott hagymát olajon megpírítom, majd hozzáadom a megmosott, feldarabolt medvehagymát és megvárom míg összeesik. Felöntöm a húsleves alaplével és a tejszínt is hozzáadom. Hagyom rottyani, majd botmixerrel összeturmixolom. Végül fűszerezem a szerecsendióval, sóval, borssal.



Kenyér

Itt az alapkenyerem receptjét használtam:

250 gr liszt
fél tk só
negyed csomag friss élesztő
1 csokor medvehagyma
100 ml víz
2 kanál olaj

A medvehagymát megmosom és összevágom, a hozzávalókat összedolgozom egy tálban, majd hagyom kelni 40 percet. Mikor megkelt a tészta, formázom és 175°C-os sütőbe készre sütöm 25 perc alatt.



Hamarosan jön a sült csirkecomb medvehagymás fűszervajjal és a medvehagymás újkrumpli is!

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztronómia medvehagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr254353577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása