Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Újra itt a medvehagyma!

2012.03.19. 12:41 nikicske

Szombati piacozás alkalmával kaptam fel a fejem, újra itt a medvehagyma! Kicsit utána olvasva, megtaláltam, hogy számos néven ismert növény: kígyóhagyma, sajamás, poroszhagyma,salamás, sarimasási-hagyma. Közismert a gyógyhatásairól is pl.: enyhíti fejfájást, tisztítja a vért, csökkenti a magas vérnyomást.
Érdemes még frissen felhasználni, de ha mégis szeretnék a szezon végén is medvehagymázni érdemes olajban vagy lefagyasztva tárolni. Frissen pedig levesnek, fűszervajként, tehetünk fasírtba vagy nokedlibe.

Nálunk legutóbb fasírtba és nokedlibe is került. Apróra felvágtam és hozzáadtam a nokedli tésztához, remekül feldobta mind ízben mind kinézetre.
Ti hogyan használjátok fel a medvehagymát?

 

 

 

 

2 komment

Címkék: étel gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr984325689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2012.03.22. 11:31:55

Minden lehetséges krémbe, kenőkébe: sajtkrémek, körözöttek, tojáskrémek. Ezek elkészítését a medvehagyma és a szezon inspirálja, annyira ki vagyunk már éhezve mindenféle zöldre.
Bablevesbe nyersen apróra vágva beleszórom. Más levesbe is jó lehet...

starfi · http://starfokker.blogspot.com/ 2012.03.23. 10:48:15

tök érdekes, a mecseknél lakom, erre én alig jövök tőle lázba, csak nyersen szeretem. fűszervajba, körözöttbe, töltött tojásba, tojássalátába, hagymasalátába teszem. pre-újhagyma. :)

süti beállítások módosítása