Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Házi Sacher torta

2012.02.28. 15:28 nikicske

Kint nagy pelyhekben hull a fehér hó, mindent kezd beteríteni a fehérség. Valahogy nem tudok most örülni a havazásnak, főleg, hogy a napokban ültettem el pár magot, süss fel nap! Na de hagyjuk is mire vágyom... KitchenAidre! :D

Ha hideg, akkor valami meleg, csokoládés dolgot kívánok meg, de ezzel nem vagyok egyedül szerintem. Így készítettem ma Sacher tortát, melynek receptjét szeretném veletek megosztani. Ez egy teljesen saját recept. Előtte az interneten kutakodtam, ki hogyan is készíti, de egyik sem volt kedvemre való.
Én így készítettem:

220 gr étcsokoládé (70%)
 90 gr vaj
200 gr liszt átszitálva
215 gr cukor
   6 db tojás szétválasztva
   1 ev vanília kivonat
   1 csomag sütőpor
200 gr baracklekvár

Mázhoz:

200 gr csokoládé (70%)
100 gr vaj
  2 ev porcukor
  2 ev víz

A sütőt előmelegítem 170°C-ra. A csokoládét a vajjal mikróban felolvasztom. Egy tálban a tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a vanília kivonattal, utána a fehérjét felverem, hogy kemény habot kapjak. Másik tálban az átszitált lisztet sütőporral keverem el.
A tojássárgájához öntöm a felolvasztott csokoládét, majd a tojásfehérjéből egy keveset teszek hozzá, hogy fellazítsam. Mikor fellazult, hozzáadom a többi fehérjét és óvatosan elkeverem, hogy ne törjön szét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és kb 50 percig sütöm 170°C-on.
Míg sül, elkészítem a mázat: a csokoládét vajjal és porcukorral felolvasztom, majd 2 kanál vizet adok hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű, kenhető legyen.
Ha megsült a torta és hűlt picit, akkor kettévágom és megkenem baracklekvárral, nálam ez most kajszibarack volt. Majd visszahelyezem a torta tetejét és leöntöm a csokoládémázzal, hűtőbe helyezem 1 órára.
Ha netán túlsült volna a tortánk, akkor a félbevágásnál meglocsolhatjuk barackpálinkával - de akkor a gyerkőcök isszák meg a levét! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel csokoládé gasztronómia desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr144220267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása