Mikor a szomszédainkkal (hello Bogi, hello Ádám!) beszélgettünk a menzás ételekről, akkor jött fel a mogyorókrém - milyen finom is volt az a kis műanyag átlátszó dobozos mogyorókrém! Később jött a nutella és a milky way, de számomra egyik sem volt olyan jó, mint a mókusos.
Van már pár éve annak, hogy láttam a régi mogyorókrémes dobozt a boltok polcain. Gondoltam egyet: elkészítem itthon házilag - nem lehet nehéz! :)
Hozzávalók:
100 gr török mogyoró
50 gr mandula vagy mandulaliszt
200 ml tej
1 kanál cukor
85 gr étcsokoládé
85 gr tejcsokoládé
A mogyorót és a mandulát ledarálom, míg a tej melegszik a cukorral. Én most mandulalisztet használtam, így nem kellett már ledarálni. A tej felét hozzáadom a mandulás mogyorós keverékhez és a botmixerrel krémes állagúra mixelem össze. Alacsony hőfokon megolvasztom a csokoládékat és hozzáaadom a masszához, majd a maradék tejet is.
Még pár percig rádolgozok a botmixerrel és kis edénykékbe, üvegekbe töltöm. Ilyenkor még folyós, mehet a hűtőbe.
Ehetjük magában vagy palacsintára kenve! Na ugye, milyen egyszerű? :)