Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Új Év új konyha

2011.12.29. 20:55 nikicske

Már egy ideje tervezgetjük, hogy kicsit alakítunk a lakáson, ideje egy kis festésnek, tapétázásnak, no meg a konyhában is kéne valamit alakítani.
A tapétázás a két “jó” kandúr miatt kell, hiszen kiskorukban úgy vélték, hogy a tapéta a karmok élezésére hivatott. Ez lehet így is van, de mi nem örültünk neki! :) Később átszoktak a fotel szélének kaparására közben, alul végig húzták magukat, mint mikor a kalandparkokban egy szakadék felett kell áthúznia magát az embernek. Most, hogy kinőttek ebből és K.O.-ra verték a tapétát és a fotelt: tapétázunk! Kérdezhetnétek miért nem próbálkoztunk kaparófával; megtettük ezt is, de az nem volt nekik kihívás.

A konyhánk roppant kicsi, 4nm2. Íme:



Találtam mostanában néhány praktikus újítást, mint például a munkapult mögötti csempe helyére lépő üveglap (könyebb tisztántartás), vagy az asztalba épített konnektor. Mi ezekről a véleményetek?

 


Az elszívót száműzöm a konyhából, ugyanis csak a világítást használom rajta. Túl zajos és ha sütök valami olyat amihez kéne akkor is inkább az ablakot nyitom ki. Így értelmetlen és helyet foglal.
Ti használjátok az elszívót?

Azon gondolkodtunk, hogy a felső polcokat el lehetne helyezni hosszúkásan és két részből állna a front, a felső lehetne ilyen mint most (tele), az alsó pedig üveg és felfelé nyílna az egész.


Na meg amivel az eleje óta nem vagyok kibékülve az a konyhapult színe, úgyhogy valami megoldás arra is kell.  
 

 



Van még egy pultunk, amiből a korona részét tudjuk kihasználni, ott poharak lógnak.


Nálatok, hogy néz ki a konyha? Tudtok esetleg egy jó konyhabútorost?

4 komment

Címkék: konyha

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr43505279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ttm 2011.12.30. 15:40:15

De jó neked, konyhát tervezni szuper dolog! :)

Nekem most lesz két éve, hogy megvan. Én is üveglapot szerettem volna, mögötte valamilyen látványos festett dísszel, de végül maga az üveges beszélt le róla. Az edzett üveg ugyanis eléggé súlyos összeg lett volna a tiedhez hasonlóan picike konyhánkba, a és azt mondta, ha valóban mindennap használom a konyhát, nem csak dísznek, akkor a csempénél jobbat még nem találtak ki, az üveg kényesebb, és minden meglátszik rajta, homályosodik, stb.

A munkapultba épített konnektor: ilyesmiről még nem hallottam, egy bajom van vele: ha pl. éppen használatban van, és valami kiborul a pulton, belefolyik, az nem túl kellemes. Szerintem. De pl. pult alá építve el tudom képzelni. Nekem a falon van, szemmagasságban. A lényeg, hogy minél több legyen, több helyen, kézközelben.
Páraelszívót használok, mert a lakás nagyon hajlamos penészedni, és a szagok, ha megállnak benn, beleeszik magukat mindenbe. Ha szeparált a konyha, akkor ezek nem akkora problémák.
Szerintem a konyhatervezésnél a lényeg, hogy mindent ezerszer át kell gondolni, mit hogyan szoktál csinálni, hogyan áll kézre, stb. Minél többet rágódsz rajta, annál jobb. :)
Én az IKEÁ-val voltam megesküdve, még akkor is, ha vidékiek vagyunk. Jó tervezőprogramjuk van, és nem drágábbak, mint egy normális asztalos, ráadásul ha kiderül otthon, hogy nem passzol az ajtószín, egyszerűen visszaviszem, kicserélem. Mivel sokféle méretű szekrényük van, gond és hézag nélkül össze tudtuk állítani a konyhánkat, és bár két éve igen intenzíven használom, nagyon jól bírja. Szóval vagy ez, vagy egy nagyon megbízható asztalos, egyenlően jók.
Ami még szerintem fontos kicsi konyhánál: kihasználni a falat, hogy minél több hely szabaduljon fel a pulton. Fel a mikróval, a fűszertartókkal, pirítóval, polc a barátod :D. Plusz megtalálni az örök átok sarok jó funkcióját. Alulra a forgós körpolcot mint megtérülő beruházást nagyon ajánlom, rengeteg minden ráfér, és nem kell derékig bemászni kutatva a cuccok után. Felül nálam a főzőlap kicsit be lett tolva a sarok felé (ötégős, téglalap alakú), így több hely maradt érdemi munkafelületnek. Odaálltam, és ameddig kényelmesen be tudtam nyúlni kezemben egy fakanállal, annyival beljebb vittük.
Nálam igazából felső szekrény nincs is, két sor polcot rakattam hosszan, mert amolyan polip módra főzök, és szeretem, ha minden kéznél van (kis tálak, tányérok, fűszerek, stb). Na meg a sok szakácskönyvnek látszania kell! :D A könyveken kívül a cuccoknak nincs ideje leporosodni, mert folyamatosan használatban vannak.
Konyha színek: mivel kicsi, fehér a frontlap, ami legalább havi 2 gyors letörlést feltételez, ez magas fényű fólia lapon nem gond, minden lejön (így legalább látni, mi kosz fel bír halmozódni egy konyhabútoron:D). A lakás stílusa miatt sötétbarna a pult, na ez az, amin minden morzsaszem látszik, még alapos letörölgetés után is... Cserébe jól néz ki.
Amúgy persze minden a pénztől függ, határ a csillagos ég, rengeteg az ötletes megoldás. De ha limitáltból kell megoldani, akkor ajánlom a hetekig agyalást, csomó jó ötlet jön fel. Remélem én is tudtam segíteni. Sok sikert, és majd mutasd meg az eredményt! T

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2011.12.30. 23:02:03

@ttm: Köszönöm!
Az üvegfaltól féltem is drága mulatság lesz. Még ugye nem kérdeztem senkitől árakat.
A forgós körpolc alul sajnos nem kivitelezhető, mert a mosogató és a mosogatógép elvezetése ott megy el. Kérdeztünk szakit már róla régebben.
A pult színét még nem tudom milyen legyen, mivel minden elég sötét, így mindenképpen világos színben fogok gondolkodni. (krém?)
Igazából mivel nem ez a lakás lesz életünk végéig, 1-2 év és eladjuk, így nem áll szándékomban egy teljesen új konyhát csinálni. Főleg a felső szekrényeket akarom szétszedni és a munkalapot kicserélni. A konnektor és üvegfal ezek kérdés mennyibe kerülnek.
Amin még gondolkodtam a mosogatót lecserélni olyanra aminek nincs csepptálcája. Így nyernék egy 60cm-es pult részt.
Képek lesznek mindenképpen majd:)

futótűz 2012.01.01. 16:00:31

Ne vegyétek kritikának, de a konnektor = dugaszolóaljzat . :-)
Tipp: ha valamennyi "bútorzat" -beleértve-a tűzhelyt is, nem a "földön állna", hanem valamilyen lábazaton,- akkor sokkal kényelmesebb mellettük dolgozni ! (tartósan állni)- továbbá igen fontos a magasságuk ! - minden bizonnyal,idősebb korban,gerincproblémák esetén majd igazat adtok nekem !

süti beállítások módosítása