Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kekszezés

2011.12.28. 20:35 nikicske

A sok bejgli után jól esik egy kicsit könnyedebb desszert, főleg a reggeli kávé mellé. Nekem ilyen a keksz. Roppant egyszerű és sokáig eláll egy fém dobozban, ráadásul a tésztája fagyasztható is.

300 gr liszt
50 gr mandulaliszt
150 gr cukor
200 gr hideg felkockázott vaj
 2 ev jeges víz
 2 db tojássárgája
 1 tk só

Tonkababos: 1 kisebb tonkabab lereszelve és 1 evőkanál vaníliakivonat
Matcha teás: 1 evőkanál matcha teapor

A lisztet, cukrot egy tálba rakom, majd a hideg vajat hozzáadom és elkezdem morzsolni, míg morzsás állagú nem lesz. Ekkor hozzáadom még a tojássárgáját, hideg vizet, sót. Én ennél a pontnál megfeleztem a tésztát és az egyikhez matcha teaport adtam, a másikhoz tonkababot és vaníliát. Frissentartó fóliába teszem és hengert formázok belőle, kb 45 percig a mélyhűtőbe helyezem. A sütőt előmelegítem 180°C-ra. 45 perc után felvágom a kekszeket és sütőpapíros tepsire helyezem, kb 15-20 perc alatt készre sütöm.  Ha kezd világosbarna lenni, akkor kiveszem és megvárom míg kihűl, majd dobozba rakom.
A tetejére rakhatunk durvára darabolt pisztáciát vagy mogyorót, ezeket a sütőbe helyezés előtt kell picit belenyomkodni.

Szólj hozzá!

Címkék: keksz desszert matcha

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr503502832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása