Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Bonduelle sajtótalálkozó

2011.12.19. 11:33 nikicske


Ez nem egy hagyományos sajtótájékoztató volt; nem voltak prezentációk, tömény statisztikai adatok, unalmas előadások. Volt viszont jó hangulat, baráti beszélgetés, ismerkedés szakmai újságírókkal és főzés, amihez a helyet a Gastropolis főzőiskola biztosította. Hargitai György mesterszakács vezetésével készítettünk chilis babot, zöldborsos pulykaragut, márványsajtos, lazacos kukoricasalátát és kukoricás harcsacsíkokat. A főzés a Bonduelle termékek-, főleg a zöldségek és az egészséges táplálkozás körül forgott.

Hogyan tudunk télen is egészségesen főzni? Ahogy beköszönt a tél, egyre nehezebb friss zöldségeket találni a piacon. A Bonduelle olyan modern technológiával, tartósítószer nélkül előállított konzerv kukoricája vagy zöldborsója is lehet kiváló alapanyaga egy hétköznapi vagy ünnepi menünek, mint a piacokon vásárolt zöldség.
Hargitai György elmondta, hogy : „Egy jó étel alapkövetelménye a frissesség és a zamatos íz. Ma itt minden konzervzöldségekből készült, hiszen ezek a kukoricák, gombák, zöldborsók megőrizték friss ízüket. Ezt a megfelelő időzítéssel éri el a Bonduelle, azaz, a betakarítás és a feldolgozás között csak pár óra telik el. Olyan menüsort állítottunk össze a céggel közösen, amelyek jó példái annak, hogy ezekből a kiváló minőségű alapanyagokból egyszerű, de mégis fenséges ételek készíthetőek.”

Azt is megtudhattuk a találkozón, hogy nem igaz az az állítás, hogy a konzerv ételek egészségtelenek. Erről Vági Zsolt, a Nemzetköri Táplálkozáskutató Intézet igazgatója számolt be:
A főzés során felhasznált konzervzöldségeknek komoly minőségbiztosítási szűrőn kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnének. A változatos és egészséges táplálkozás irányelveit követve bátran szerepeltethetjük őket az étrendben. A konzervgyártás során ugyan egyes vitaminok mennyisége csökken - pl. a C-vitaminé - de vannak a zöldségekben hőre kevésbé érzékeny vitaminok is (egyes B-vitaminok), valamint a rostok, ásványi anyagok sem szenvednek kárt a hőkezeléstől.”
Bebizonyosodott a rendezvényen, hogy lehet egészséges és jó ízű ételeket elkészíteni konzerv kukoricából, zöldborsóból és gombából - igen rövid idő alatt.

A Louis Bonduelle alapítvány fontosnak tartja, hogy az emberek étkezési szokásait megváltoztassa. Sokan táplálkoznak helytelenül, az alapítvány 2004 óta azon van, hogy ezt megváltoztassa és mindenki számára elérhető legyen a zöldségfogyasztás:
2011. szeptember 9-én a harmadik alkalommal adták át az ECOG és a Louis Bonduelle Alapítvány különdíját Pécsett, a Hotel Palatinusban, az ECOG 21. Európai Konferenciáján.
Az egészséges étkezéssel kapcsolatban sokszor csak igen általános az ismeret. Az emberek nem tudják pontosan mit és miért, milyen gyakran kellene fogyasztaniuk.  A Bonduelle fontosnak tartja, hogy minél többen beépítsék a zöldségeket a mindennapi táplálkozásukba és azt, hogy ez minél korábbi életszakaszban már elinduljon. A gyermekkori elhízás sajnos létező probléma, ma Európában több 20 millió gyerekek túlsúlyos. Ezért is támogatja a Bonduelle évek óta a Gondolkodj Egészségesen Programot, amely az egészséges életmódra és táplálkozásra való tanítást és ismeretterjesztést már az óvodások korosztályában elkezdi.

A mai rohanó világban sokan nem foglalkoznak azzal, hogy hányszor és mit vesznek magunkhoz, sokan esznek gyorsétteremben. Több kutatás is bizonyította, hogy napi 5 étkezés sokkal egészségesebb és sok zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk. Azt, hogy miért pont Bonduelle zöldséget kéne magunkhoz venni, arra igen egyszerű a magyarázat:
- nem tartalmaz tartósítószert,
- prémium minőségű,
- az itthon gyártott termékekhez, kizárólag magyar alapanyagokat használnak fel,
- frissek és ízletesek,
- egyszerűen és praktikusan felhasználhatóak.

A Bonduelle napokban megújult honlapja is segít abban, hogyan tudunk egyszerű és egészséges ételeket varázsolni az ünnepi asztalra.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr533475205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása