Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egy csepp afgán konyha - Harem Étterem

2011.10.26. 20:13 nikicske


A Facebookon lógtam mikor jött egy új hír: étterem megnyitó, VIP zártkörű buli, jó kaják holnap este itt és itt. Írtam a tulajdonosnak, hogy akkor én is mennék +1 fővel. “Sok szeretettel vár” - jött a gyors reakció.

Időm sem volt utánanézni mire is számítsak az afgán konyha terén. Reméltem rossz nem lehet, ha mégis akkor majd csendben eloldalgunk. Jó vendégként nem ettünk otthon semmit, biztos jó ételek várnak ránk és meg kell kóstolni minden új dolgot! Megérkeztünk, éppen a szalagátvágásra, a magyar üzleti élet krémje vett részt a megnyitón. Jó sokan voltunk, de mindenki kényelmesen elfért, ugyanis a hely hatalmas, három szintes.
A legalsó részen egy klub található, ahol hétvégenként hastánc várja a vendégeket, vízipipás harem hangulatban. A galériás felső szint hangulata kiváló teázáshoz, illetve itt található a “Harem” étterem, amely egy étlapos étterem. A bejárati szinten van a “Corvin street” étterem, ezen a részen találhatóak a napi menük.
Lehuppantunk egy asztalhoz, ittunk egy pezsgőt, majd kértünk minden ételből kóstolót, így a végére lett egy hatalmas tányérunk, amin rengeteg szaftos bárány- és csirke hús, mazsolás rizs, zöldséges rizs, a különleges fűszerezésű padlizsán várt rám és barátnőmre. A legjobb a különleges fűszerezésű padlizsán és a mazsolás édes rizs volt! Persze minden finom volt, de ezek a legjobbak.
 


A rizs Afganisztánból érkezik. Az afgán rizst 1 napig áztatják, hogy szép nagy szemű legyen, utána ízesítik, mazsolás vagy zöldséges rizs lesz belőle. A tandori kenyér lett a másik kedvencem.



Az este nagyon jól alakult, mi pedig nem oldalogtunk el, csak záráskor! Azóta már kétszer voltam és mindig volt újdonság is: kofta (fasírt) amiből kétféle volt: paradicsomos és húsos. Édességek terén sem kell csalódnunk, hiszen van kétféle baklava (sima és csokis), grízes torta (Álva) és gyümölcsös tejberizs (Frini) , aminek a tetején eperszirup és eperdarabok vannak. Facebookon megtalálható az étterem, ahol újabb ételekről kerültek fel fotók (csirkés nyárs, grill bárányborda). Tervezem, hogy a közeljövőben ezeket is megkóstolom, hiszen eddig minden finom volt!

A Harem étterem kínálatában megtalálhatóak a különleges kebabok és a grillezet bárányborda, ami Bodrogi Gyula bácsi kedvence. :)




Pár adat a helyről: az étterem az Üllöi út 61. szám alatt található. Már kivülről fennakad a szemünk az étterem logóján, de ha azt nem is vennénk észre, akkor a kirakatban a vízipipákat biztos. A hely alkalmas esküvők, születésnapi bulik és egyéb zártkörű rendezvények lebonyolítására. Hamarosan indul a házhozszállítás, Budapest egész területén! A közelben a Corvin sétánynál 0-24 parkolásra van lehetőség.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étterem afgán harem

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr603332156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása