Bevallom, hogy elég kevés szakácskönyvért rajongok, eddig kizárólag Mautner Zsófi könyvéért voltam oda, most akadt először kihívója: Segal Viktor. Az idei őszi szakácskönyvhullám ezzel kezdetét vette.
Sajnos az előző könyve nincs meg, így összehasonlítani nem tudom. Azok a szerencsés emberek között lehettem, hogy tesztfőztem a könyvhöz. Hogy ez mit jelent? Kaptam pár receptet és titokban le kellett főznöm, véleményt kellett alkotnom, milyen is a recept, elkészíthető-e, beszerezhető-e minden alapanyag és nem utolsó sorban ízletes-e. Remek recepteket kaptam, így élvezetes volt a “munka”.
Ezek után már nagyon vártam, hogy megjelenjen a könyv, mert úgy éreztem könnyű receptek lesznek benne, kis furfanggal, kisebb újítások s lőn! Fejezetekre vannak a bontva a receptek, de nem megszokott módon, hanem élethelyzethez igazítva. Külön van kerty parti, csajbuli, másnapos kábulat, fiúbuli, színház után, kettesben, stb.
A könyvből két kedvencemet emelném ki, a fokhagymakrémlevest és a zabkását joghurttal és friss gyümölccsel. A levesnél új elkészítési móddal találkoztam, mellyel sokkal gazdagabb ízt tudtam elérni, így ha időm engedni fogja legközelebb is a könyvben leírtak alapján járok el. Kicsit hosszabb az eljárás hiszen a fokhagymafejeket sütőben kell előkészíteni a főzés előtt. Nekem nagyon tetszik ez az elkészítési mód, viszont nem mindig van idő 1 órán át sütni a hagymákat.
A zabkásával bevallom nem vagyok kibékülve, már a neve se szimpatikus, viszont a mellette található képtől megindult a pavlovi reflexem. :)
Kicsit csaltam, nem vettem zabpelyhet. Csokis müzlivel csináltam meg, kevesebb mézzel, hiszen a csokis müzli már alapból édes. Így is nagyon jó desszert volt, ezek után gondolom nem lehet rossz sima zabpehellyel sem. Szóval másnap mégis kipróbáltam úgy is, tettem hozzá még pár diódarabkát, mire még ízletesebb lett.
A könyv minden nagyobb könyvesboltban megvásárolható, fogyasztói ára: 5490.- Ft.