Nagyon szeretem, de bevallom csak hidegebb napokon, valahogy melegben nem kívánom. Itt van az ősz, itt van újra: gulyásleves!
Hozzávalók:
500 gr marhalábszár
4 db sárga- és fehérrépa
3 db burgonya
1 fej hagyma
Só, bors, köménymag, majoranna.
A hagymát apróra összevágtam és olajon megpároltam, közben vagdaltam a marhahúst kockára. A marhahús hozzáadásánál lehúztam a tűzről, pirospaprikával ízesítettem, megvártam míg “kifehéredik” a hús, majd felöntöttem vízzel - no nem teljesen, kb 3 decivel és sóval, borssal, köménymaggal ízesítettem. Alacsony lángon elkezdtem főzni, amikor felforrt, átkavartam és még öntöttem hozzá vizet. A répákat nagyobb darabokra vágtam a burgonyával együtt. Mikor félkész lett a hús, hozzáadtam a répákat és a burgonyát, aztán készre főztem. Végén még rásóztam és kevés majorannával megszórtam. Mellé á tablé bagettjét fogyasztottuk! :)


