Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egy kis francia

2011.09.17. 00:46 nikicske

Egy kis francia pékség Budán, á table! A hely nem túl nagy, de a péksütemények, kenyerek illata és látványa feledteti a hely kicsinységét. Francia pékmester szorgoskodik oldalt a konyhában, ahol egy hatalmas ablakon nézhetjük, hogy készülnek a kenyerek. 


Kicsit sokan voltak mikor reggel ott jártam, ami nem volt baj, hiszen volt időm körbenézni és felfedezni milyen kincsek lógnak a vendégek feje fölött.
A kínálat annyira bőséges, hogy aki egyszer ellátogat az biztos visszatér még párszor, itt mindent meg kell kóstolni.
Utoljára Franciaországban ettem ennyire jó croissant reggelire. Én egyből kértem egy sima és egy pisztáciás croissant tejjel reggelire és elvitelre egy csokis croissant és a “híres” krémest is.


Semmiben nem kellett csalódnom, sőt ami külön pozitívum, hogy hiába kigyózott a sor az üzletből, a kiszolgálás szupergyorsan zajlott.
A hely tőlem csillagosötöst kap és a napokban még biztos visszatérek, hogy megkóstoljam a többi francia péksüteményt. A kiszolgáló lányok közt felfedezhetjük Domokos Fannit aki roppant mosolygós és kedves, mint minden kiszolgáló ott.
A hely a Retek utca 6 szám alatt található.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli teszt ajánló reggeliző

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr313233107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása