Olaszország-lázban bizsergek, tervezgetem a jövő évi olasz nyaralást. Világevő citromos sütijét is kisütöttem, az is rátett egy lapáttal. A lényeg, hogy ilyenkor nem nyugszom meg míg nem kapom meg amire vágyom, így ma életem első minestrone levesét készítettem el.
Előzetes felkészülés nélkül minden zöldségből vettem egy keveset ami volt a zöldségesnél: egy kis hagyma, fokhagyma, paradicsom, kel, sárga-, fehérrépa, burgonya. Megmostam, megpucoltam, felaprítottam egyenlő nagyságúakra és vajon megpároltam őket miközben megborsoztam. Volt itthon vörösbab konzervem, hozzáöntöttem és felengedtem zöldségalaplével. Fűszereztem még kevés borssal és bazsalikommal. A répákat roppanósra főztem és mielőtt elzártam volna a leves alatt a gázt, hozzáadtam a kelt, pár percig főztem és kész is volt. Tálaláskor megszórtam reszelt parmezánnal.
Elégedett vagyok a végeredménnyel. Akinek van otthon más zöldsége tegye bele bátran, itt a több jobb!