Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Töltött paprika

2011.08.17. 10:26 nikicske

Már pár napja arra várok, mikor is lesz alkalmam készíteni egy jó töltött paprikát. Felkeltem már hajnalban, olyan meleg volt a lakásban. (Van ugyan a társasházban központi klíma, de ha nagy melegbe bekapcsolnák, még megterhelné a ház költségvetését, majd megy az ősszel..) Na semmi baj, korán reggel kimentem a piacra, vettem friss paprikát és darált húst, így tömeg se volt.

3 db paprika
2 db shallotte hagyma
1 gerezd fokhagyma
250 gr darált hús
só, bors, cukor, pirospaprika
1db tojás
1 tasak rizs fele
bazsalikom
1l 100% paradicsomlé
4 db nagyobb burgonya



A hagymákat megpucolom és apróra összevágom, először a shallotte hagymát teszem oda pirítani, majd picivel kesőbb a fokhagymát. A rizst megfőzőm, félig - azért félig, mert majd a paprikában megfő teljesen. Addig a darált húst összekeverem a sóval, borssal, fűszerpaprikával.
A kész hagymát és a rizst bekeverem a húshoz, majd egy egész tojást adok hozzá. Megmosom a paprikákat és a végét benyomom, így könnyen kijön a csumája és már tölthetem is a hússal. Ha készen vagyok, akkor felteszem főni a paradicsomlében, lassú tűzön. Kevés cukrorral, borssal ízesítem még. Mikor megfőttek a paprikák kiemelem őket és 1 kanál liszttel sűrítem, majd felforralom és visszahelyezem őket.
Míg készül a paprikánk, addig megpucolom és felszelem közepes darabokra a krumplit és enyhén sós vízben megfőzőm.

Szólj hozzá!

Címkék: paradicsom főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr623159773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása