Ha már csináltunk levest, főzeléket és még ki is sütöttük a zöldbabunkat, akkor csináljunk rakott zöldbabot, zöldbabból sosem elég! Azért ígérem, több zöldbab nem lesz már a nyáron. :)
Hozzávalók:
- 300 gr zöld bab
- 200 gr pulykamell
- 120 gr kefír
- 120 gr bararizs
- 1 fej vöröhagyma
- olaj, só, bors, fűszerpaprika
- kb 10 dkg reszelt sajt a tetejére
A pulykamellett ledarálom, a vöröhagymát finomra összevágom. Egy kanál olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a darált pulykamellet és addig kevergetem míg ki nem fehéredik. Teszek fel sós vizet főni a rizsnek. (Gyors rizs, mert nincs idő.) Míg a víz elkezd forrni, addig megpucolom a zöldbabot és a nagyobb darabokat félbe vágom. A zöldbabot egy tálba helyezem, majd ha rizs elkészült a vízével nyakon öntöm. Pár percig hagyom a vízbe, majd leszűröm. Ha a pulykamell és a rizs is elkészült, akkor összekeverem őket és egy kisebb sütőedénybe, jénaiba helyezem és a tetejére mehet a zöldbab. Az egészere rázúdítom a kefírt és a sajtot, mehet a 200°C sűtőbe. Mivel mindent szinte készen raktunk be így 15-20 perc elég is lesz.
Jóétvágyat!