Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Ha Hortobágy, akkor Patkós Csárda!

2011.07.25. 07:03 nikicske

Tavaly ismerkedtünk meg a hellyel, mikoris a párom szüleivel ellátogattunk a Hortobágyra: 9 lyukú híd, puszta programok, ostorpattogtatás. A programhoz egy magyaros vacsora dukált, nem holmi flinci flanci étteremben, hanem csárdában, a Patkós Csárdában. A csárdához tartoznak bungallók is, ahol megszállhatunk és reggelit is kapunk. A csárda a 33 főút mellett található a pusztában, Tiszafüredhez közel.
Van kiülős rész is, ahol a tikkasztó hőségtől napernyő véd, valamennyire. Benn kis kemence, régi képek a falon és természetesen fa padok és asztalok fogadnak.
Nyáron előnyben részesítem a hideg leveseket, ezek jórészt valamiféle gyümölcsből készülnek, a hideg gyümölcslevest választottam. Tudni kell, hogy már rengetegszer fordultunk meg itt és sok félét kipróbáltunk, de még sosem csalódtunk. Egy negatívum jutott eszembe, tavaly a Gundel-palacsintában nem dió hanem de jó volt, na de ha csak ennyi rosszat tudok elmondani a helyről, akkor ugye hogy jó? :)
Az ízek magyarosak, finomak, az adagok bőségesek, az árak igen kedvezőek.
A serpenyős szűzérmék magyarosan étel a nagy kedvencem. Lecsós sültburgonya, szűzérmék baconbe tekerve és serpenyőben tálalják. Aki ezt meg bírja enni egy húzóra, az előtt le a kalappal, én csak a felével bírok el, a másik felét mindig elviszem és megvan a másnapi ebéd is.
Párom most legutóbb a kolozsvári töltött káposztával ismerkedett meg, mondvan kevésbé éhes. Mindenki furcsállotta, hogy akkor miért épp ezt kér, de hát ő tudja. Mikor megérkezett a káposztája, akkor elcsodálkozott, alig látszott ki mögüle. Hatalmas finom gombóc, a végére el is elfogyott, nem lehetett otthagyni, csak úgy etette magát.   

Az ő kedvence a jókai bableves, tartalmas, tele zöldséggel, babbal és kolbásszal.
Párom nagymamájának kedvence a rántott sertésborda sültburgonyával és a túrós csusza, jó magyaros ételek ezek is. Mindig frissen sütik a rántott húst, ő már nagy szakértője, hisz az éttermekben szinte mindig ezt választja. A túrós csuszából sincsen kispórólva semmi, se a túró, se szalonna pörc és a tetején a tejföl se.


Anyósomnak igazán nincsen kedvence, ő inkább kisérletező típus, mindig igyekszik mást megkóstolni és megismerni, csalódni még nem csalódott ő se itt.
Írtam, hogy kedvezőek az árak ezt úgy kell érteni, hogy négy fő tízezer forintból kijön, úgy hogy átlagban mindenki két fogást fogyaszt, üdítővel, kávéval és borravalóval.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló csárda

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr603093712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása