Pár nap és elutazok, így ilyenkor már nem nagyon vásárolok élelmiszert, inkább kieszem a hűtőben lévő dolgokat. Így lett a mai ebéd lángos.
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- ½ dl forró víz
- 25 dkg liszt
- 1 kanál olaj
- 1dkg élesztő
- csipet só
A tej felét felmelegítem és kevés cukrot adok hozzá majd elmorzsolom az élesztőt. Míg felfut, addig kimérem a lisztet, meghintem sóval, közepére lyukat csinálok, ide kerül a felfuttatott tej, a forró víz és a tej másik fele egy kanál olajjal. Jól elkeverem és kelesztem kb. 20 percig. Majd olajos kézzel kis darabokra, kb. 4-5 darabra választom szét és egy olajos tányérra helyezem őket. Kb. 20percig tovább kelesztem, addig bő olajat felhevítem. A lángosokat olajos kézzel szétnyújtom majd belehelyezem a forró olajba és mindkét oldalát megsütöm. Törlőkendőn lecsepegtetem fokhagymás tejföllel megkenem tetejére reszelt sajtot rakok.