Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Demel cukrászda - Bécs

2011.07.08. 17:26 nikicske


Gasztrobloggerként úgy  éreztem ide be kell, hogy térjek. Kis cukrászdának nem nevezném, sikerült zárásra odaérnünk, meg kellett küzdeni a Sachert és Eszterházy szeletért. Érdekesség, hogy 1965-ig pereskedett a Hotel Sacher és a Demel cukrászda, mert azonos néven árulták a Sacher tortát. A Demel féle Sacher torta más. Csokispiskóta és a tetején sárgabaracklekvár majd csokoládé bevonat. A hagyományos és a Hotel Sacher félének is a piskóta közepén található a lekvár.


Kicsit féltem, mikor megláttam, hogy tömör piskóta, gondoltam vattát fogok köpni olyan száraz lesz, de nem így történt, egyáltalán nem volt száraz. Tökéletes! Itthon ki is fogom próbálni ezt az elkészítési módot.

Az Eszterházy szeletből sose ettem ilyen finomat még. Tejszínkrém és dió rétegeződik egymás után, a tetején a cukormáz, egyáltalán nem volt gej. Életem egyik legdrágább süteményei voltak (cirka 2000 Ft), de ízben mindenképp megérte.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr983050918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása