Hozzávalók:
- 20dkg meggy
- 15dkg liszt
- 10dkg cukor
- fél vaníliás rúd belseje
- tonkabab
- 1db tojás
- sütőpor
Jó kis szezonális gyümölcs, tele a piac és az útszéli árusok pultja is. Kimagozom a meggyet, meghintem barnacukorral és félreteszem, amíg elkészítem a tésztát. Kimérem a lisztet és hozzáadok 1 teáskanál sütőport, a vanília rúd belsejét és a tojásfehérjét. Tojássárgáját elkeverem a cukorral és kb 1-1,5dl tejjel, majd hozzáadom a sütőporos liszthez és simára keverem. A végén beleteszem a kimagozott meggyet, tonkababbal megszóróm. 180°C-ra előmelegítem a sütőt, a tepsit kivajazom, kilisztezem, majd készresütöm benne a pitét. Hústűvel csinálok néha egy próbát, hogy jó-e már, kb 20-25 perc lesz.