A mai Libamáj fesztiválra igyekezve felkerestem a nemrégiben nyitott “Baldasztis” Delikáteszt és Bisztrót. Segal Viktornak, Mautner Zsófiának és Harmath Csabának köszönhetjük ezt a kiváló helyet, igazi kulináris gyöngyszem!
Először a Delikáteszbe látogattam el, ahol különféle sonkák, szalámik, sajtok, olajok, lekvárok, mustárok várják a vásárlókat. Kedves kiszolgálás, kértem kóstolót három féle sonkából is: San Daniele, Pármai és Ambruzzoi.
Utána átmentem a Bisztro részre, ahol kellemes hangulat fogadott. Először itt akartam reggelizni, de mivel a libamáj fesztiválra tartottam, csak egy tejeskávé és egy rákóczi túrós mellett döntöttem.
Isteni volt a tejeskávé, pont annyira volt tejes, amennyire kell. Járt mellé nyírfacukor, barnacukor, édesítőszer, ásványvíz. (Nem sok helyen ilyen jó a kiszolgálás.) A rákóczi túrós ízorgia! A túróban citrom és narancs érződött, a hab se volt tömény, tökéletes. A felső szinten szakácskönyvek sorakoznak hazai és külföldi szerzőktől. Természetesen Segál Viktor könyve is megtalálható és a borokról is okosodhatuk.
Távozáskor feltűnt, hogy mennyire népszerű a hely, az emeleten és a teraszon telt ház volt és nem csak külföldiek voltak.
Ajánlom mindenkinek a helyet, nem lehet csalódni benne!