Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Mandulás csokoládékrémes

2012.12.30. 12:49 nikicske

Dédi tudott valamit, mert a minap két desszertet is készítettem a füzetből és pár óra alatt eltüntette Roland mind - én megkóstolni se tudtam!
Remek desszert egy hétvégi ebéd után.

IMG_1244.jpg

10 db tojásfehérje
250 g darált mandula vagy mandulaliszt
200 gr porcukor
fél vaníliás rúd kikapart belseje

Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a fehérjéből kemény habot csinálok és hozzákeverem a mandulás porcukorhoz. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral és 180°C előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha már kezd világosbarna lenni a teteje.

10 db tojássárgája
2 deci tej
5 kanál porcukor
150 g étcsokoládé pasztilla
150 g vaj

Lábasba odateszem a tejet, porcukrot és a vajat a tojássárgájával. Lassú tűzön (nálam ez a 2/6-os) elkezdem főzni, közben kevergetem. Kb 20-25 perc alatt kapok egy krémet, amit kihűtök. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a vajat és jól elkeverem vele.
Amikor a tészta is kihűlt, kettévágom, megtöltöm a kihűlt csokoládékrémmel, majd a tetejére is teszek egy kis krémet és 1-2 órára a hűtőbe teszem. Ha szerencsém van és nem jár rá senki a hűtőben és egy igen finom desszert kerül az asztalra! :)

IMG_1204.jpg

Kíváncsian várom a véleményeteket - nektek hogy ízlik?!

3 komment

Címkék: gasztronómia mandula desszert dédi

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr704987670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina0611 2013.01.04. 11:26:11

"Lábasba odateszem a tejet, porcukrot és a vajat a tojássárgájával. Lassú tűzön (nálam ez a 2/6-os) elkezdem főzni, közben kevergetem" Gázon elég takarékon főzni, vagy inkább gőz fölött érdemes? A csokipasztilla is ekkor kerül bele?
Egyébként milyen üzletekben lehet kapni, mert ünnepek előtt kerestem a madarasteszkóban, ott nem árulnak ilyet.

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2013.01.04. 16:23:55

@Tina0611: Szia! Takarékon ajánlom. Csokoládépasztillát ha Bp-en laksz akkor az Ázsia Bt-ben (Fővám tér) tudsz vásárolni. Volt, hogy én se kaptam már akkor étcsokoládét vásároltam 60-70%ost.

süti beállítások módosítása