Dédi tudott valamit, mert a minap két desszertet is készítettem a füzetből és pár óra alatt eltüntette Roland mind - én megkóstolni se tudtam!
Remek desszert egy hétvégi ebéd után.
10 db tojásfehérje
250 g darált mandula vagy mandulaliszt
200 gr porcukor
fél vaníliás rúd kikapart belseje
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a fehérjéből kemény habot csinálok és hozzákeverem a mandulás porcukorhoz. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral és 180°C előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha már kezd világosbarna lenni a teteje.
10 db tojássárgája
2 deci tej
5 kanál porcukor
150 g étcsokoládé pasztilla
150 g vaj
Lábasba odateszem a tejet, porcukrot és a vajat a tojássárgájával. Lassú tűzön (nálam ez a 2/6-os) elkezdem főzni, közben kevergetem. Kb 20-25 perc alatt kapok egy krémet, amit kihűtök. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a vajat és jól elkeverem vele.
Amikor a tészta is kihűlt, kettévágom, megtöltöm a kihűlt csokoládékrémmel, majd a tetejére is teszek egy kis krémet és 1-2 órára a hűtőbe teszem. Ha szerencsém van és nem jár rá senki a hűtőben és egy igen finom desszert kerül az asztalra! :)
Kíváncsian várom a véleményeteket - nektek hogy ízlik?!