Még nem untam meg a medvehagymát, még kaptok pár ötletet. Tegnap este is medvehagyma volt terítéken, “mellé” sült csirkecombok újburgonyával.
2 db csirkecomb
1 csokor medvehagyma
só, bors, fokhagyma-só
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
olaj
½ kg újburgonya
kis rúd medvehagymás vaj
A csirkecombokat megmosom, megtörölgetem. Egy kis tálkában elkészítem a pácot, amivel bedörzsölöm a csirkecombokat, teszek rá egy kanál pirospaprikát, egy kanál sót, egy mokkáskanál fekete borsot, fokhagymaborsot és 3 kanál olajat. A keveréket jól elkeverem, utána a csirkecombokba dörzsölöm. Tepsibe helyezem a 3 fokhagymagerezddel és lefedem alufóliával. Előmelegített sütőben 150°C-on 3 órán át sütöm, majd az utolsó fél órában leveszem a fóliát és grillre kapcsolom a sütőt.
Az újburgonyát megkapargálom és felkarikázom, kevés vízben -nem kell hogy ellepje- megfőzőm. A végén hagyom elfőni a vizet alóla és öntök alá két kanál olajat. Felvágom apró darabokra a medvehagymát és a krumplihoz adom sóval együtt, majd megpirítom.
Tálalásnál a sült csirkecombok tetejére karikázok a medvehagymás vajból, nagyon szépen megolvad és mellé tálalom a medvehagymás pirított burgonyát.