Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Medvehagyma vacsorára

2012.04.04. 07:31 nikicske


Még nem untam meg a medvehagymát, még kaptok pár ötletet. Tegnap este is medvehagyma volt terítéken, “mellé” sült csirkecombok újburgonyával.

2 db csirkecomb
1 csokor medvehagyma
só, bors, fokhagyma-só
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
olaj
½ kg újburgonya
kis rúd medvehagymás vaj



A csirkecombokat megmosom, megtörölgetem. Egy kis tálkában elkészítem a pácot, amivel bedörzsölöm a csirkecombokat, teszek rá egy kanál pirospaprikát, egy kanál sót, egy mokkáskanál fekete borsot, fokhagymaborsot és 3 kanál olajat. A keveréket jól elkeverem, utána a csirkecombokba dörzsölöm. Tepsibe helyezem a 3 fokhagymagerezddel és lefedem alufóliával. Előmelegített sütőben 150°C-on 3 órán át sütöm, majd az utolsó fél órában leveszem a fóliát és grillre kapcsolom a sütőt.
Az újburgonyát megkapargálom és felkarikázom, kevés vízben -nem kell hogy ellepje- megfőzőm. A végén hagyom elfőni a vizet alóla és öntök alá két kanál olajat. Felvágom apró darabokra a medvehagymát és a krumplihoz adom sóval együtt, majd megpirítom.
Tálalásnál a sült csirkecombok tetejére karikázok a medvehagymás vajból, nagyon szépen megolvad és mellé tálalom a medvehagymás pirított burgonyát.

1 komment · 1 trackback

Címkék: étel gasztronómia medvehagyma főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr814362550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.04. 09:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2012.04.04. 11:31:37

"az utolsó fél órában leveszem a fóliát és grillre kapcsolom a sütőt"

Ezt természetesen csak az tudja megtenni, akinek elektromos sütője van. Aki gázsütőt használ, az a hús megpuhulása után egy szárazon felhevített serpenyőben tudja a bőrös felükkel lefelé fordított csirkecombokat készre pirítani; ehhez azonban néhány perc elégséges, nincs szükség fél órára.

süti beállítások módosítása