Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Első bevetésen

2011.12.07. 17:47 nikicske

Kaptam egy felkérést, hogy borkóstolóhoz készítsek falatkákat, harapnivalókat. Elvállaltam a felkérést és lelkesen álltam a dolgokhoz, ötleteltem, kérdezősködtem, miket is kellene elkészíteni.
Eljött a nagy nap, reggel izgatottan keltem fel és egy erős kávé után neki is veselkedtem a feladatomnak. Először egy fűszeres kekszet készítettem. Amíg egyik tepsi a sütőben volt, addig a másikat betáraztam és ez ment, amíg el nem készült 100db.  Következtek a perecek, sós és sajtos, szintén 100db. Mikor elkészültem kezdetem már érezni, hogy picit sok lesz ez nekem, ekkora konyhába. Ugyanis a konyhám kb 4nm2, ami valljuk be, nem túl nagy.
Miután ezekkel kész voltam, jöhettek a szendvicsek. A kenyeret itthon sütöttem meg, Pop György utasításai alapján és remek kenyerek lettek! Felszeleteltem és megkentem a kenyereket libazsírral, rájuk halmoztam a zöldfűszeres sonkát végül egy-egy rukkolát mindegyikre. Volt bagett is és Crudo olasz sonka a Sarki Fűszerestől.


A sok sós után, úgy döntöttem elkészítem a muffinokat; Étcsokoládés muffin, közepén vörösáfonya, némelyikben meggy. Itt ne a nagy muffinokra gondoljatok, hanem apró mini-muffin formára. (Netedényből)
Végül pedig az aszalt paradicsomos és szezámmagos csavart tészták jöttek, ezeket is kisütöttem. Az aszaltparadicsomokat apró darabokra vágtam, a tésztát megszórtam, majd megcsavartam, 190°C on pár perc alatt pirultra sütöttem.
Volt még itthon egy kis mozzerellagolyó és olivabogyó, ezeket feltűzdeltem fogpiszkálóra és mellette dióval tálaltam.
Már indulhattam is a rendezvényre mire ezekkel végeztem, ahol kipakoltam mindent tányérokra, kosarakra és csak az éhes vendégeket vártam. :)
Nem tudtam maradni a rendezvény végéig, viszont amíg ott voltam láttam, hogy a pereceim fogyadoznak - lehet kevés is volt?! A másik nagy kedvenc a házi kenyér volt, házi libazsírral és zöldfűszeres sonkával.
Éltem első rendezvényét sikeresnek tekintem, állok elébe a következőknek is!
Köszönet az ötletekért és alapanyagokért Mirellének, a Sarki Fűszeresnek, az Új-Budavár étteremnek.

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr543446194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása