Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Bormúzeum és Iván völgyi Kadarka túra

2013.03.20. 15:53 nikicske

Ha már bor, akkor nem árt a Bormúzeumba is ellátogatni, mi is így tettünk. Előre bejelentkeztünk melyik nap és mikor jövünk, nagyon rendesek voltak, hiszen a többiek a rossz idő miatt lemondták, de Hefner Gábor kettőnknek is megtartotta a tárlatvezetést (“ez elvi kérdés”, mondta - de ritkán hallani ezt manapság!).

IMG_2198.jpg

IMG_2199.JPG

A mai Bormúzem régen Fürdőház volt. Belépve nyoma sincs a fürdőnek, egyből egy hatalmas kályhán ragad meg az ember szeme, kétoldalt régi szerkezetek (pl. prések), régi étkező és egy kis shop részleg. Igazán hangulatos.

Két terem van itt, egyikben az állandó kiállítás, mely a térség borászatát mutatja be, a másik terem időszaki kiállításoknak add helyet. Jelenleg Forrai Ferenc Boroscímke kiállítását láthatjuk.

bormuzeum.jpg

Igazából itt nem ér véget a bormúzeumi kirándulás, hiszen a mellette lévő épület is ide tartozik, ahol a felső szinten időszaki kiállítások vannak és egy panoráma terasz, az alsón pedig egy hangulatos kóstolótér fogad.

Köszönet Hefner Gábornak, a szakszerű tárlatvezetésért.

IMG_2226.jpg

Most pedig szeretnék egy igazán remek kezdeményezésről/programról írni Nektek!

kadarkatura.jpg

Ez nem más, mint az Iván völgyi Kadarka túra, ami június 22-én lesz Szekszárdon.

Ahogy a nevéből már sejteni lehet, ez egy Kadarka kóstoló.

A nap a Kávé Házából indul és itt is ér véget. Végülis kell a reggeli kávé indításnak, hiszen 20 különböző kadarkát kóstolhatunk a túra alatt.

5 Iván völgyi borász, akinél 5 helyi borász is kóstoltat.


Heimann Családi birtok - Eszterbauer Borászat

Fekete Borpince - ifj Mákvárt János

Sebestyén Pince - Bodri Pincészet

Tüske Pince - Dúzsi Tamás Pincészet

Németh János Pincészet - Pósta Borház


Nem először rendezik meg, én sajnos csak most hallottam róla, de még nem maradtunk le semmiről! Szállást foglaltunk, jegyeket megrendeltük!

Ha szeretitek a bort, akkor gyertel el, mindenkitől csupa jót hallottam a rendezvényről. Siessetek jegyek korlátozott számban vannak!!

 

3 komment

Címkék: ajánló fesztivál szekszárd bor gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr695153009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.03.28. 10:29:45

Tök jó, végre egy program amin én is otthon leszek :D Megyünk! :)

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2013.03.28. 19:22:01

@jEnci: Szuper!!Ha addig nem is, de akkor mindenképpen találkozunk! Arcadeba eljutottal a héten?

süti beállítások módosítása