Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egyszerű túrófánk

2013.01.14. 10:41 nikicske

Napokkal ezelőtt nekilendültem a sütögetésnek, kísérletezésnek, hogy megkeressem a legjobb fánk receptet és megosszam veletek. Tavaly ugyanis sütöttem egy tökéletes szalagos fánkot, ami nagyon hamar elfogyott, de a receptje elveszett. Az interneten rengeteg recept található és én sokat kipróbáltam közölük és sajnos még így sincs meg a tökéletes recept. Még nem adom fel, van pár recept ami ígéretesnek tűnik.
Addig is hoztam nektek egy túrófánk receptet - az eredeti recept gazdája Varga Gábor, viszont én kicsit megvariáltam:

turofank_1.jpg


150 g túró
2 db tojás
50 g liszt
2g sütőpor
1 evőkanál vaníliakivonat
fél tonkabab reszelve
1 mokkás kanál só
2 púpozott evőkanál porcukor
Olaj a sütéshez.

A hozzávalókat összekeverem és forró olajban szaggatom kanál segítségével.  Fahéjas porcukorral és lekvárral tálalom.

turofank_2.JPG



Folytatom a tökéletes szalagos fánk keresését! :)

3 komment · 1 trackback

Címkék: étel gasztronómia fánk desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr225017193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.15. 11:26:00

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2013.01.15. 12:29:18

@ancsur24: Kipróbálom, de ahogy látom ez sem olyan szép szalagos. Egy próbát megér, köszönöm! :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.01.23. 01:15:02

Ha a tésztád meg van kelve rendesen (és nincs túlkelve!) akkor nem túl forró olajban süsd ki. A receptek többsége forró vagy közepesen forró olajat ír, de az a lényeg, hogy lassan süljön, hogy a tésztának legyen ideje feljönni. Ha gyorsan sütöd nem tud megnőni, a küljseje hirtelen megsül de nőni nem fog így szalagok sem lesznek.

süti beállítások módosítása