Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egyszerű, mint egy kókuszgolyó!

2012.06.13. 15:27 nikicske


Néha úgy meglepődöm, hogy az egyszerű desszertek még nem is kerültek fel a blogra. Ilyen most ez a kókuszgolyó is. A sütőt se kell hozzá bekapcsolni, csak egy mikró kell az olvasztott vajhoz és összegyúrni a hozzávalókat.

A minap csenget a futár (de nem kettőt, hisz akkor postás lenne). :) Egy kisebb csomag érkezett a blog konyhájára, melyben volt Xukor (nyírfacukor), kókuszliszt, tökmagliszt. Juhúú!
Nyírfacukrot eddig is használtam, de nem rendszeresen, hiszen elég drága, viszont a Xukor NEM! Sőt még igen hasznos is:

biobolt_logo_190 (190x253).jpg


A nyírfacukornak számos előnye van a hagyományos cukorral szemben, hiszen alacsony glikémiás indexe (7) és szénhidrát tartalma (240 kcal/100 gramm) miatt fogyasztása nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják ételeik és italaik ízesítésére. Továbbá a gombáknak sem biztosít táptalajt, ezért alkalmazása még a nagyon szigorú candida diétába is belefér.

Így készült a kókuszgolyó reggel:

200 gr mandulaliszt
100 gr vaj
3 ev Xukor (nyírfacukor)
2 ev kakaópor
1 dl rum

Kókuszreszelék a hempergőzéshez. :)

A vajat megolvasztom, közben egy tálban összekeverem a többi hozzávalót, majd a vajat is hozzáadom és kis golyókat formálok. Egy tálcára kókuszreszeléket szórok és meghempergőztetem a golyókat. Kb 20db lesz ebből a mennyiségből

kokuszgolyo_3.jpg.



Most lehetőségetek van kedvezményesen vásárolni a Xukor és Natur Cookta termékeiből. A blog olvasóinak 10% kedvezmény jár, ha http://www.biobolt.e-tar.hu oldalon rendeltek és beírjátok az ajándékutalvány mezőbe, hogy: pisztacia12

A  Nature Cookta mandulalisztet és a Xukrot biztosította a Biobolt. Ezúton is köszönöm.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr384585928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása