A tegnapi nap már bővelkedett programokban, nem csak kóstolni tudtunk, voltak koncertek és a gasztro színpadon is volt mit nézni - no meg enni is.
A rendezvényen szerintem nincs rossz étel, finom, jó, tökéletesek vannak. Vannak persze olyanok amik kevésbe ízlenek és vannak olyanok ahova visszajár az ember.
Először a Baldaszti’s-hoz léptünk oda, mivel náluk tegnap hamar elfogyott a hamburger. Kértünk egy hamburgert és egy zöldbab főzeléket, így egyből ki is pipálhattam a listámról. Milyen jó ha az ember nem egyedül látogat ki egy ilyen rendezvényre! :)
Kezdett igen melegre fordulni az idő, így a hűsítő levesek felé vettük az irányt és először a Rosinante bodza krémlevesét kóstoltuk meg, majd a Káli étterem Orgona krémlevesét. Mind a kettő hűsítően hatott ránk, de Rolandnak és nekem is a bodza krémleves kecskesajttal jobb volt, hiszen édeskésebb, míg az orgona kicsit fanyarabb volt. Miközben a levesünket kanalaztuk, a színpadon Dudás Szabolcs és Kulka János Porchettát készített, melyet meg lehetett kóstolni a végén. Most ezt kihagytuk, mert egyrészt tudjuk milyen, másrészt akkor már nem tudtunk volna tovább kóstolni.
Bodza krémleves
Majd következett a Rosenstein vendéglő tegnap kimaradt fogása: Liba salsiccia sült paprikamártással, pászka tócsnival és a flódni macaron. Idén is Robi képviseli a vendéglőt, nagyon kedvesen fogad minket és másokat is, nagyszerű vendéglátó. Miközben a tányérra kerülnek a fogásaink felfedezek egy plakátot: “Hamarosan...”. Izgalmasan hangzik, várjuk! :)
Majd a Costes felé vettük az irányt, hiszen nem csak desszerttel készültek. Gulyás terrinet kóstoltam meg a tegnapi nap folyamán, míg Roland a Sarki fűszeres kávéját iszogatta.
Beszereztünk pár fűszert a Fűszerésznél és jöttünk haza, holnap is van nap! :)
A nap legjobb levese a Rosinante Bodza krémlevese, a legjobb főfogások a Rosenstein Ricset töltött libanyakkal, füstölt fürj tojással és a Baldaszti’s Zöldbab főzeléke volt.
Holnap a desszertekre gyúrunk! :)