Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Epres-banános cobbler

2012.05.31. 15:21 nikicske

Tegnap este a tv paprikára kapcsoltam, mikor épp cobblert készítettek. Már éppen kanalazták a gyümölcsökre a tésztát, sajnos így nem is sikerült elkapni a receptet, de nagyon gusztának tűnt. Gondoltam, hogy megcsinálom én is a magam cobblerjét, bármi áron!
Egy tálba felkarikáztam a banánt és az epret, majd megszórtam fahéjjal, tonkabbal és rétesliszttel, majd jól elkevertem. Egy másik tálba elkevertem a tejszínt a tojással, hozzáadtam a liszteket, sütőport, cukrot és kicsit eldolgoztam. Egy tepsi aljára vaj darabokat raktam, beleöntöttem a gyümölcsöket, megszórtam pisztácia és mandula darabokkal, végül a tésztát rákanalaztam. Meghintettem egy kanál cukorral és ment a 160°C-os sütőbe 35-40 percre.
Igazán egyszerű és rettentő finom!
Olyan mintha a nagymama csinálta volna - jellemezték a szomszédok, ami igazán jól esett. :)



1 kg gyümölcs eper és banán vegyesen
2 ev lágy barna cukor
1 csomag sütőpor
1 ev fahéj
fél tonkabab reszelve
2,5 dl tejszín
2 ev rétesliszt (gyümölcsökre)
10 dkg vaj
120 gr rétesliszt
120 gr mandulaliszt
pisztácia, mandula vagy bármely más magvak

 

Szólj hozzá!

Címkék: eper desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr374557378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása