Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Balatonozás

2012.05.26. 22:05 nikicske

Nem szokásom szállásokat említeni a blogon, mert az csak lazán kapcsolódik a gasztronómiához, de azt hiszem ez a hely megér egy misét! :)
A hely ahol vagyunk az nem más, mint a DolceVita villa. A csodásan/különlegesen berendezett ház Zalahaláp mellett áll, a kilátás Badacsonyra - pazar, egyébként pedig egész nap madárcsipogás, tücsökzene ésatöbbi. Péntek este érkeztünk, azonnal kiültünk a kertbe, még sütött a lemenő nap és picit csepegett az eső. így iszogattuk a ház borát. Idilli. Na ennyit az audiovizuális élményekről.

Péntek este itt vacsoráztunk a szállásunkon, a háziak főztek nekünk egy zöldséglevest kerti fűszerekkel. Egyszerű, mégis tele ízekkel! Utána következett a kecskesajtos csirkemell sonkába tekerve. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Az is, de ritka, amikor tökéletesen van elkészítve, szaftos, telt, zamatos. A kecskesajt innen származik egy farmról, ahova betérünk indulás előtt.

 



Ma bringára pattanunk és irány Szigliget, Marcsi néni a vitorláskikötőben. Varga Mária étterme egy tipikus kikötői étterem, belül kis helység, inkább a kertben terjeszkedett, ahol a grillező rész is helyet kapott. A fogadtatás nagyon kedves volt és minden igen gyorsan érkezett. A gyorsaság miatt egy kicsit megijedtem először, de az első kanál után megnyugodtam, nem ment a minőség kárára. Igazán pompás ízek, családias hangulat.



Nagyszerű a Balatonban, hogy még mindig meg tud újulni, mindig vannak, akik újragondolják a “balatonozás” élményét, elvonatkoztatnak az üdülővárosok fagyi-játékterem-műanyagbazár szentháromságtól. Ezért megéri kiszakadni a pesti nyüzsgésből, feltöltődésre a hely igazán alkalmas. A háziak nagyon vendégszeretők, de nem csak úgy, mint általában, hanem tényleg! :) Ja és mindemellett kiváló a zenei ízlésük! :)

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló balaton étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr54548208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása