Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Pisztáciás torta

2012.05.15. 14:50 nikicske

A napokban engem is elért a válság, ha nem is anyagi, de gasztro téren mindenképp, bár úgy néz ki, hogy kezdek kilábalni belőle. A kilábalás első terméke ez a pisztáciás-csokoládés torta.
A pisztácia és az étcsokoládé nagyon jó párosítás, nem véletlen, hogy a kedvenc péksüteményem az a’table-ben a pisztáciás-csokoládés párna.

A recept roppant egyszerű íme:

5 db tojás
1 tk sütőpor
170 gr liszt ( nálam ez most rétesliszt és mandula liszt keveréke volt 140-30)
100 gr barna cukor
5 ev víz
100 gr pisztácia paszta

Töltelék

150 ml növényi tejszín
200 gr étcsokoládé (65-70%)

A tojásokat szétválasztom és a sárgáját elkeverem a cukorral és a pasztával. A fehérjét felverem, majd a vizet hozzáadom. A lisztet egy tálba szitálom és hozzáadom a sütőport.
A fehérjét a sárgájával elvegyítem, majd a lisztet is hozzáadom. Csatos tortaformát sütőpapírral kibélelem és a tésztát beleöntöm.
Előmelegített sütőben 170°C 25-30perc alatt készre sütöm. Ha kezd barnulni a teteje akkor kész van.
Míg a tészta sül elkészítem a tölteléket. Kis lábasban elkezdem melegíteni a tejszínt, mikor már majdnem forr, leveszem kisebbre a lángot és hozzáadom a csokoládét és felolvasztom.
Ha elkészült a tészta, kicsit várok míg hűl,  majd félbevágom és megkenem a csokoládés töltelékkel, visszahelyezem a tetejét.
Díszítésnek és pisztáciát törtem mozsárban és lekevertem porcukorral, majd megszórtam a szeleteket. De szórhatunk csokoládéforgácsot is a tetejére.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr94514434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása