Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Villám vacsora

2012.04.25. 16:15 nikicske


Nem csak a tegnapi villámlás volt gyors, hanem én is a mai vacsorával.
Túrós csuszát készítettem, kb 15perc alatt. ( + - pár perc )

1 zacskó csusza tészta
500 gr túró
1 csomag bacon
mokkás kanál só
1 fej vöröshagyma

A tésztának felraktam a vizet forrni. Míg a víz nem rotyog addig a  fél csomag bacont felcsíkoztam és a hagymát is összeaprítottam, lefonnyasztottam, majd egy kis tálkába raktam. A másik fél csomag bacont szintén felcsíkoztam és a lábasba raktam, hagytam hogy megpiruljon, majd a túrót hozzáadtam és jól összetörtem majd sózom,  egy kanál tejföllel adhatunk hozzá, ízlés kérdése. Ha a tészta vize forr akkor a tésztát beledobom, majd 7-10 perc főzés után leszűröm és összekeverem a baconös túróval. Tálalásnál, megszórhatjuk a hagymás baconnel, így kicsit édeskésebb ízt kapunk.

 

1 komment

Címkék: túró főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr814473038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratkai Mária 2012.04.25. 23:08:32

Tényleg villámgyorsan összeüthető kaja, de attól még nagyon finom. És a képen is tök jól néz ki, meg is éheztem,

süti beállítások módosítása