Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Mindig nézz a hátad mögé

2012.04.10. 13:15 nikicske


Tegnap este Roland, én és Bogi -a szomszéd- útra keltünk, hogy felkeressük a LilaKörtét. Zárva volt. Jött egy remek ötlet, itt van közelben a Centrál kávéház , nézzünk be! Benéztünk, elszórtan ültek, főleg külföldiek.
Jómagam még nem jártam itt. Nagyon szép belső fogad, gondoltam, ide nappal is vissza kéne nézni. Ezen volt idő morfondírozni bőven, mert 10-12 percig senki nem törődött velünk. Nem volt tömve a hely és igaz, hogy csak három pincér volt, de míg mi vártunk összecsukott étlappal ők is vártak és beszélgettek. Bogi jelezte, hogy ez máskor is így volt már mikor itt járt, a hely specialitása.

Kértünk három süteményt, egy bodzás szörpöt és egy kör royalt. Bodzás szörp helyett limonádé lett. Nem szóltunk, mivel a limonádé finom volt, bár a limonádé 980Ft, a szörp 540 Ft.
Elfogyasztottuk a sütijeinket, amiből a macaron nem volt túl kellemes, ellenben a szedres panna cotta és az opera szelet kiváló.
Mikor az este végére értünk, kisebb küzdés árán kikértük a számlánkat. Roland szemöldöke felhúzódik, szeme elkezd kerekedni, majd megszólal, hogy ez igen drága süteményezés volt, mivel a számla végösszege 8770 Ft! Egyből kikapjuk a kezéből Bogival és egy revizor alaposságával szemrevételezzük a számlát, amin az elő tétel egy palack bor, mely 4300 Ft és persze se nem kértük, se nem kaptuk. Jeleztük a pincérnek, aki kétkedett a reklamáció jogosságában, elvonult és a nála idősebbnek megmutatva eltűntek percekre, majd így (lent) kaptuk vissza a számlánkat. Kaptunk egy rövid, jól begyakorolt “elnézést” és ennyi.



Borravalót nem kaptak, bár egyébként is benne volt 12.5% az árban. Bár csak 50 Ft apró járt volna vissza és a többi lehetett volna “nagy” címlet, egy marék aprót kaptunk, ami akarva vagy akaratlanul, elég kellemetlen üzenet volt a végére. Míg öltözködtünk, megfigyeltük más asztalok reakcióit is akik megkapták a számlát, a mellettünk lévő asztalnál két külföldi arcán is megdöbbenés látszott, hosszan próbálták értelmezni a számlát, amin persze csak magyarul feltüntetett tételek voltak. Sajnálom, hogy egy turista orientált helyen 2012-ben még ilyennel lehet találkozni.
Mindig nézzétek meg milyen tételek szerepelnek a számlán!

Kérdezhetitek, hogy felkeresem e még a helyet. Gondolkodtam és igen, még felkeresem. Azon is töprengtem, hogy megírjam-e ezt az esetet, de úgy véltem, hogy ez így mind együtt nem lehet véletlen, vagy ha az lett volna, lett volna alkalom helyrehozni.

1 komment

Címkék: gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr924379878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2012.04.20. 17:14:07

Ott a kulcsszó a blogban, turista... és kezdődik az idény! Tavaly vidéki szállodától falusi cukrászdán át a sznobéria étterméig, mindenütt volt egy-egy plusz tétel a számlán, és annyira kínálkozott a véletlen feltételezése... csak így együtt volt fura.

süti beállítások módosítása