Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kreatív kávéfórum

2012.03.27. 14:45 nikicske


Nálam kávé nélkül nem is kezdődhetne a nap! Évek alatt már rutinná vált, sőt reggel két kávéval indítok egyből, az első egy espresso pötty tejjel és cukorral, avagy ízesített tej. Lassan kortyolgatva iszom, amíg a leveleimet böngészem. Ha elfogyott, akkor egy cappuccinot készítek és ilyenkor tavasszal már kint, az erkélyen, a nap melegén fogyasztom el.
Mikor elkezdtem kávét fogyasztani, akkor a kotyogós kávéfőzőt használtam, de ennek 2011 karácsonyán vége lett, ugyanis ekkor kaptunk egy Pixit. Azért nem dobtam ki a kotyogóst, hiszen együtt kezdtük és bármikor jó jöhet még, csak épp felkerült a polcra.

Ha te sem tudod elképzelni kávé nélkül a napodat és szeretnél megtudni még többet a kávéról, szeretnéd elsajátítani a barista mesterséget akkor figyelj!

 


 

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávé világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávékultúra fortélyairól. Az április 13-14-én zajló Kreatív Kávéfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket ismerjen meg, melyek alaposan megváltoztathatják a kávékkal és a kávéfogyasztással kapcsolatos eddigi nézeteit. Ha pedig már elég a kávéból, jöhet a teaszertartás, csokoládékóstolás, alkoholos italkülönlegességek, kávékoktélok, és Hazai Ínyenc-sarok, ahol kézműves, magyar delikát termékek mutatkoznak be a pálinkától a sonkáig, az édességektől a borokig bezárólag, hiszen egy kávéház sem szólhat kizárólag a kávéról.

Akár két nap alatt elsajátíthatók a barista-mesterség alapjai, s itt lesz a profik versenye is, hiszen a rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak. Hat kategóriában indulnak a versenyzők, a finálét pedig az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét biztos, hogy nem csészében szervírozzák...

A bajnokságok nyertesei képviselhetik hazánkat a június 12-15. között megrendezendő bécsi világbajnokságon.

S hogy milyen a baristák világa? Látványos, kifinomult, mégis vagány terep, ahol a stílus, a tehetség, és az ízérzék elképesztő technikákat és recepteket eredményez. Magyarország legjobbjai mérik össze tudásukat egy izgalmas show keretében, az ötcsillagos Corinthia hotel impozáns környezetében.

Részletes program és jegyrendelés: www.kaveforum.hu   

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ajánló kávé rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr834343616

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.28. 09:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.