Valamikor tavaly év végén láttam kiírva egy táblára: Vargabéles. Siettem, nem tudtam bemenni, de azóta mindig eszembe jut, de jó is volna enni egy kis vargabélest. Ennek ellenére csak tegnap este sikerült ennek az ügynek a végére járni.
500 gr túró
2 kanál púpos porcukor
2 kanál tejföl
1,5 citrom reszelt héja
1 vaníliás rúd kikapart belseje
3 tojás
3 kanál mazsola
5 kanál púpos finommetélt
200 ml habtejszín
réteslap
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, főzzük ki a finommetéltet. Egy tálba helyezem a túrót, porcukrot, tejfölt, a citrom reszelt héját és a kikapart vaníliarúd belsejét. Villával jól összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát és a három tojás sárgáját. A fehérjét külön tálba kemény habbá verem fel. A túróhoz hozzáadom a tésztát és aztán óvatosan, kis adagokban a felvert tojásfehérjét is. A tejszínt én azért írtam a recepthez, mert szerintem sokkal finomabb ha felvert tejszínhabot is hozzáadunk.
Fogjunk egy magas sütőformát (nálam ez most nem volt, ezért lett lapos) és tegyünk az aljára két réteslapot úgy, hogy oldalt is fedje. Beleöntjük a túrós tölteléket majd a tetejére is rakjunk két réteslapot, a tetejét pedig kenjünk meg olvasztott vajjal. 20 perc alatt készre sütjük.