Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Pop György "kuckója" - Új-Budavár Étterem

2011.11.16. 23:58 nikicske

Pár hete nyílt meg az első kerületben az Új-Budavár étterem, melynek séfje Pop György. A neve ismerősen csenghet a fülünkben, már nálam is felbukkant és egyébként is..
Az árak tekintetében egy kis ijedelmére adhat okot az első kerület, de tisztázzuk az elején, hogy ettől nem kell tartani, az árak nagyon, nagyon barátságosak. A hely hangulata családias, barátságos. A parkolás megoldható, délben és este több hely is volt az utcában mikor felkerestem az éttermet. Hol is kezdjem ... az ételeknél! :)
Az ebéd menü három fogásból áll, amihez 950Ft-os áron juthatunk hozzá. Ettem már 2000Ft-os ebéd menüt is, finom volt, de hogy nem kaptam ennyi ételt azért a pénzért, az biztos!


Ottjártamkor éppen burgonyaleves, csülökpörkölt tarhonyával és savanyúsággal, mákos nudli eperlekvárral volt az ebéd. Előétel is érkezett a leves előtt, házi kocsonya és libatepertő.

 

A kocsonya nagyon ízletes volt, sajnos a tepertő nem a kedvencem, de gusztusos volt. Tipikusan olyan ízek, amiket otthon nagymamám csinált; érezni az ételekben hogy szívvel - lélekkel főzték. Ez számomra nagyon fontos és örülük, hogy ez itt megvan.
Amikor este jártunk ott, egy kisebb társaság volt még rajtunk kívül, az asztalon gyertya, meghitt volt a hangulat. Mivel ez az este Márton napja környékén volt, így az étlapon kívül volt egy “Libamenü” is - külön öröm ez a szívemnek! Így végül ezekre esett a választásunk:
Libaleves maceszgombóccal, Libacomb párolt káposztával, erdélyi reszeltkrumplival, Borjúszűzérmék mascarponés spárgaragúval, majd a végén érkezett egy desszert válogatás.
Kaptunk egy nagyon finom hidegtálat, amelyen voltak házi sonkák, zakuszka, padlizsánkrém, tepertő, torma, tatár beefsteak, kocsonya, mellette házi kenyerek (sima és barna magvas). Párom, aki nem mondható sonkát szerető embernek, konkrétan megette az összes sonkát! Szerencsére a tatár beefsteakért nem kellett küzdenem, az csak az enyééém volt! Nagyon bőséges és finom fogadótálat kaptunk, sajnos a tepertő megmaradt, de semmi más nem.
A libaleves maceszgombóccal olyan volt amilyennek lennie kell; maga a leves nagyon gazdag, ízben is. A páromnak is nagyon ízlett a leves, bár kicsit keveselte a lét. Mondjuk ezt itthon is mindig szóva teszi, ha szedek neki 2 kanál lét és egy kanál sűrűjét, akkor még tuti rászed a léből mert nem elég a sűrűjéhez; a lé az ő gyengéje, na. ;) A végére azért nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire szereti a libalevest..
A második fogás érkeztekor már tudtam, hogy itt összeverekedünk a tányérokon lévő ételeken. :) Ő az én krumplimra csapott le, én pedig az ő mascarponés spárgaragújára és a házi készítésű krokketjére. A ragú receptjét meg fogom kérdezni, mert nagyon ízletes volt, eddig még csak édes ízben kóstoltam a mascarponét.
Párom véleménye a főételéről: “Minden ízében tökéletes. A borjú nagyon zamatos (nem fűszeres), a krokett párját ritkítja, a szósz tökéletesen el van találva! Néha van úgy, hogy valahol egy-egy íz el van találva és felfigyelek rá, de ha minden íz tökéletes a tényéron, az egy ünnepnap. Aznap ünnepeltünk. :)“
Már alig bírtunk moccani, azt terveztük, hogy ketten eszünk egy mákos túrógombócot. Ekkor megjelent a kedves pincér két tányérral, melyet Gyuri küldött nekünk. Itt elájultunk! Flódni, mákos túrógombóc és zserbó. Kicsit ejtőztünk és beszélgettünk Gyurival, közben elfogytak a desszertek. Majdnem záróráig maradtunk, pedig ahhoz jó korán mentünk. Teljes elégedettségben távoztunk, kiváló ízekben, kedves kiszolgálásban, jó társaságban volt részünk. Hamarosan visszatérünk egy nagyobb társasággal, hogy még több ételt tudjunk megkóstolni és fotózni.
Az étterem nem túl nagy, kb 40 fő elhelyezésére alkalmas, de ez előnyére válik a hangulatnak. Két teremből áll, hátul akár szülinapozhatnak, míg elől bárki vacsorázhat.
Ajánlom mindenkinek, a hely alkalmas akár egy üzleti ebéd, vacsora lebonyolítására is. Nekünk a Nr.1 helyre került, kíváncsian várom a Ti véleményeteket!

Íme pár kép a helyről és az ételekről:

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr683388635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása