A  bisztrók virágzanak manapság, közülük nagy nagy kedvencem a Bock,  általában mindet ehhez mérek. A Borkonyha táblája már Szent István  térről bekanyarodva szemet szúr. Nagyon jó helyen sikerült kialakítani a  helyet; A környék tele irodaházakkal, hotelek a közelben és nem kevés  turista. Noha nem a turisták a fő célpont, de ártani nem árt. :) 
Ahogy  közelítem meg a bejáratot, feltűnik a szőlőfürtös ablakdekoráció,  eltéveszteni sem lehet a Borkonyhát. Belépve az étterembe kedves  pincérek fogadnak és a chéfet, Sárközi Ákost is megpillantom - Ő nem  tudja kivagyok, de én már tudom, hogy Ő ki! :) A tekintetemet azonnal a  borfal húzza magához, nem mindennapi látvány! Nem csak úgy vannak  a borok, hanem az a fal egyben egy borhűtő is, melyből több, mint 200  féle túlnyomórészt magyar bor közül válogathatunk. Miután sikerült  feleszmélnem és elfoglalni az asztalomat feltűnik számomra a fekete pala  tábla, azaz az aktuális kínálat.
.jpg)
Három  táblán találjuk meg azokat az ételeket, melyeket kéthetente cserélnek  és van az állandó étlap, amelyben egy oldal az ételekről, egy oldal az  italokról szól. Számomra annyi kedves étel van repertoáron, hogy még így  is nehéz volt a választás, de legalább van még miért visszajönni! A  pincér kedvesen ajánl a tábláról - Libanyelvvel töltött házi tészta, savanyúkáposztával.  Lassan Márton nap, itt is készülnek rá, több libás étel is található a  táblán. Hallgatok a pincérre és kérek egy libanyelvet, no meg a nyár  slágerét - Lecsót kolbásszal. 
.jpg)
Még régebben kinéztem magamnak egy Tanyasi csirkét supreme barnavaj mártásban.
 
A lecsót éppen a rendelésem után le is törlik az étlapról, hiszen már  ősz van. Kellemesen sűrű, sok hagyma és kolbász tobzódik benne, szinte  pont úgy ahogy én és párom szeretjük. Valaki súgott? :) Külön pozitívum a  két féle langyos házikenyér.
De  ne rohanjunk előre ennyire, hiszen először a libanyelv érkezett és meg  kell, hogy mondjam ettől nagyon féltem. Vizuális vagyok, így sikerült  elképzelnem, ami kicsit megijesztett, de mikor megláttam a tányéromat  kellemesen csalódtam. Házi ravioliban volt a libanyelv, a  chilipaprikával, mindez nagyon apróra vágva/darálva. Pikk-pakk eltűntek a  fejemből azok a nyelvek amiket először elképzeltem. :)
.jpg)
A  lecsó után, míg a tanyasi csirkémet vártam, kicsit körbetekintettem. A  falakon képek, melyeken a régi párizsi élet köszön vissza, kellemes  hangulatot adva ezzel is a helynek. A padlóburkolat elsőre úgy tűnhet  mintha bőr lenne, de nem, nem kell lábujjhegyen járkálnunk.
.jpg)
Közben  megérkezett a tanyasi csirke... szuvidált, panko morzsás csirkerészek,  körülötte színes zöldség köret - lila burgonya, sárgarépa, cukorborsó  mely a barnavaj mártásban úszik - valami mennyei volt így együtt, maga a  látvány és az íz is tökéletes.
Vannak  olyan ételek melyek teljesen rabul ejtenek vagyis akárhányszor betérek  tuti kérek, lehet itt ez a tanyasi csirke lesz a slágerem?!
Desszert  nélkül nem távozhatok, így végül jött a túrósnudli házi túró  fagylalttal. Fejben már elképzeltem egy kis vaníliás túrót, a tetején  kis pirított magvat vagy pisztácia darabokat. Ami pedig jött: a tejfölön  apró túrónudlik, középen házi túrófagylalt, 100% túró íz. Egyszerű és  tökéletes befejezés az ebédnek, mely igen tartalmasra sikeredett. A  végén még sikerült belógni a konyhába ahol éppen egy régi desszert  újragonolása folyt. Izgalmas dolognak tartom ezeket a kisérletezéseket, a  régi hagyományos ételek újragondolását.
Sajnos  most a borkínálatot nem mustráltam végig, majd legközelebb. Annyi  biztos, hogy rengeteg bort kínálnak, vásárolhatunk is, kedvező áron.
Nálam a lecsó és a túrós nudli házi túró fagylaltal igen jó helyezést ért el.
  Borkonyha
   Sas utca 3.
1050 Budapest
T.: 06 12660835

