Múltkor Gál Józsinál láttam egy húsosabb oldalast, rögtön le is csaptam rá. Nem sokat láttam, amin ennyi hús hever parlagon! Nálam az oldalas eddig úgy került a tányérra, hogy 20% hús, a többi zsír és csont. Ebből kifolyólag ezer éve nem ettem, amiből 8 tuti! :) Nem kedvelem a zsírcsimbókokat, gondolom vagyunk ezzel így páran.
Hazajöttünk, én és a kis oldalasom, a kötelező mosdáson átesve jöhetett a fűszerezés. Só, durvára őrölt bors, fokhagyma, csípős fűszerpaprika, kevés olaj és méééz, hogy ragacsos legyen. 120°C-ra előmelegített sütőben pár óra alatt puhára sütöttem, az utolsó 30 percben grillező funkcióra csavartam. Az illatok csakúgy áradtak ki a sütő ajtaján, amire a két macska álmából felébredve azonnal a konyha felé vette az irányt. Mikor már párom is kérdezte mi sül, akkor kezdtem örülni, hogy de jó választás volt az oldalas.
Friss langyos kenyér, kis mézes szaft (hmmm), tunkolás!
Ma is a Vásárcsarnokba vitt az utam, kiürült az éléskamránk. Apropó! Tudtátok, hogy az Ázsia bolt elköltözött a körút és a Sóház utca sarkára, a használt ruha kereskedés mellé? Nagy, szép hely! Ki is találtam, hogy marha (jó) hétvégét tartunk: gulyás leves, vörösboros marhapöri, amerikai steak, hátszín! Persze, hogy megint ott bújt az oldalas, így jött az is, csontos és csont nélküli is. Ment a sütőbe a fenti recept szerint, annyi változással, hogy ment mellé burgonya és még több hagyma. Sült 3 órán keresztül, a gulyásleves fent főt közben, én meg békésen aludtam. (Levettem 80-90°C -ra a sütőt mielőtt elnyúltam volna a kandúrokkal.) Úgy fest, hogy a zamatos illatok nem csak a macskákat keltik.. :)
Már került is a tányérra a jó kis ragacsos oldalas, pár szem burgonya és koktél paradicsom és kifli. Tunkolni!