Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Almás fahéjas pite

2011.10.18. 21:40 nikicske

Itt az ősz, itt van újra. Ilyenkor valahogy a fahéj, szegfűszeg kerül elő a konyhában és a lakás több pontján, esténként fahéj illatú gyertyák, nappal pedig almás-fahéjas pite, fahéjas muffin. Íme az én almás-fahéjas pitém receptje:

6 db alma
2 ev fahéj
2 ev darált dió
fél tonkabab lereszelve
2 púpos kanál lágy barnacukor
1 ev vanília kivonat

Tésztához:

250 gr liszt +1 púpos kanál a gyúrás közben
230 gr margarin
2 db tojás
2 ev tejföl
3 ev porcukor

A lisztet a vajjal elmorzsolom és hozzáadom a tejfölt, cukrot, tojást. Tésztát elfelezem és a hűtőben pihentetem fél órát, addig a sütőt előmelegítem 180°C-ra. Megpucolom az almát és lereszelem egy nagy lyukú reszelőn, majd megszórom fahéjjal és barnacukorral. A tészta egyik felét kinyújtom tepsi-méretűre, beleteszem a tepsi aljára, ráhelyezem a darált diót.  Én most nem daráltam hanem kicsit megtörtem az egész diót, így némelyik nagyobb darab maradt. A dióra mehet a kifacsart fahéjas alma. A legtetejére kinyújtom a másik tésztát, aztán megszurkálom villával és megkenem tojássárgájával. 180°C sütőben 35-40 percig sütöm. Tálalásnál porcukorral hintem.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma pite desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr323313015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása