A sóskafőzeléket azóta imádom mióta eszemet tudom, hidegen-melegen. Számomra ez egy igazi retro étel. Kicsit macerásabb elkészíteni friss sóskából de 100%, hogy megéri. Eltávolítom a sóskalevelek szárát és alaposan megmosom. Kb 1-1,5dl vízben elkezdtem főzni, kavargattam és mikor teljesen összeesett, akkor botmixerrel összeturmixoltam. Cukorral és kevés sóval ízesítettem. Tejjel érdemes hígítani ha túl sűrűnek bizonyulna turmixolás után.
Hozzávalók:
1 kg sóska
1 tk só
2 ev. cukor (ízlés szerint!)
1,5 dl tej
Mi a kedvenc sóskás ételetek?
Sóska
2011.10.04. 10:05 nikicske
Szólj hozzá!
Címkék: főzelék sóska
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr113277242
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.