Erdélyben találkoztam egy nagyon kedves ismerősömmel, aki szinten a főzés szerelmese és egyben az Erdélyi Konyha című lap írója. Ő ajánlotta, ha tudom, mindenképpen kóstoljam meg a zakuszkát - furcsa név. A nevével szemben az íze már szerencsére kevésbé idegen. Mint mindent, ezt is csinálhatjuk ezerféleképpen, de a fő alkotó elemek minden esetben a hagyma, paradicsom, paprika, padlizsán és készíthetjük gombával vagy babbal is. A Gizi Csárdában volt szerencsém Gizi nénitől kérni egy kis üveggel, amit még ott helyben bekanalaztunk friss, langyos házi kenyérrel. Babos volt. A pontos receptet nem sikerült kiderítenem, de az interneten rengeteg receptet lehet találni vagy esetleg Ambrus Gizella: Ízes Erdély c. könyvében megtalálható a recept. Felteszem a receptet ha sikerült itthon elkészíteni!
Zakuszka
2011.10.01. 13:00 nikicske
Szólj hozzá!
Címkék: erdély bab
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr243269687
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.