Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Házhozrendelés - Leroy Express

2011.08.09. 07:02 nikicske

íme az az eset, mikor a lustaság felülkerekedik: nem megyünk enni és nem is főzök. Próbálok mégis valami jót rendelni, ami szerintem nehéz. Rettentő nagy a skála, Gizi néni konyhájától a 30 féle pizzérián át, de van pár étterem, ahol tudunk rendelni kicsit háziasabb ételeket is, vagy netán valami különlegesebb fogást. Ilyen például a Trófea étterem (házias), a Sunny Lounge és a Leroy Express. Most utóbbitól rendeltem egy ebédet: Zöldborsó leves vajas galuskával és libazsírban sült rántott karaj nyári újburgonya salátával.  Az adagok bőségesek, a másodikat ketten ettük meg. A leves édeskés, ízletes volt, picit zsíros, de azért elfogyott. Nagymamám zöldborsó levese jutott eszembe, mikor nyaranta nála töltöttem a vakációt vidéken. Együtt fejtük a borsót, majd ebédre nagyon finom levest csinált belőle.


A libazsírban sült rántott karaj  és a burgonyasaláta igencsak osztrákos ízvilág. Picit ecetesebb volt a saláta, olyan mint karácsonykor a rántott hal mellett szokott lenni.
Összeségében igen finom volt minden, persze apróbb dolgokba kötekedhetek, de felesleges, mindenkinek a saját főztje a tökéletes. :) Tőlem egy erős négyest kapnak. Máskor is rendeltem és sosem volt még csalódás.
Ha valaki nem akar egy ilyen egyszerű, ámbár finom ételt enni, akkor rendelhet tőlük sushit, wokos ételeket, indiait, még pizza is szerepel a repertoárban. Egy valamit még meg kell említsek, az a marcipános eperkrémleves mandulás túrógombóccal - ez önmagában is igen laktató leves a túrógombóc miatt és borzasztó finom. Nyáron kellemesen hűsítő, bár idén már nem sok meleg nap elé nézünk, de azért próbáljátok ki.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló leves főétel rendelés

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr973136324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása