Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Budavári Borfesztivál

2011.08.04. 21:03 nikicske

 



2011. szeptember 7-11.

Mintha csak pár éve lett volna, hogy először tárult ki a Borfesztivál kapuja a Vörösmarty téren az akkor még csak néhány száz bizonytalan, kíváncsiskodó fővárosi ember előtt. Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen
szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében.

A 20 éve elindított szekér nemhogy gurul, de megállíthatatlanul száguld, csak győzzünk utána
szaladni!

Önre is vár a felejthetetlen élmény: több ezer bor, szívhez szóló ritmusok és dallamok, nagyszerű produkciók, ízek és illatok bódító kavalkádja, festői szépségű környezet, sok-sok barát és ismerős, emberek, arcok, mosolyok.

Ha mindez nem elég ok arra, hogy együtt ünnepeljen velünk, akkor íme még néhány hívó szó, amelyeknek biztosan nem lehet ellenállni. De miért is kellene?

Franciaország a díszvendég, sztárparádé a színpadon, a csirke osztrigája, ajándékok- meglepetések, fotókiállítás az elmúlt 20 évről, rengeteg játék, borbíráló tréning, ingyenes wifi, kreatív gyereksarok, szüreti kavalkád, nagy szülinapi tortázás és pezsgőzés…

1 éve rajongok a borokért, főleg a gyümölcsösebb, nőisebb borok iránt. Ezért is várom már a Borfesztivált, hogy még több izgalmas bort ismerhessek meg, hisz itt rengeteg borász lesz jelen. Ha netalán van olyan, aki nem szereti a borokat, az se csüggedjen, mert remek programok és zenei koncertek várják a látogatókat. Lesz VinAgora sátor, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a borbírák világába és maguk bírálhatnak. Nem csak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is gondoltak a szervezők, Gyereksarkot alakítottak ki.
Ha megéhezünk, akkor kiváló konyhák képviseltetik magukat a rendezvényen, mint pl: Anyukám mondta, Olimpia, U26, Gundel.
Én ugye nagyon kedvelem az Anyukám mondta Foccaciat - ezt már tudjátok, úgy hogy itt biztos megtaláltok a rendezvény ideje alatt. Egy jó borral isteni lesz!

További részleteket itt találtok!

1 komment

Címkék: fesztivál bor

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr213126425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása