Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vacsora a Bock Bisztróban

2011.06.29. 12:20 nikicske

Már szinte visszatérő vendég vagyok, viszont most először vacsoravendég. Most először nem egyedül érkeztem, így több mindent tudtam megízlelni. Első körben a heti ajánlatból a krémleves mezei gombából "hamis tojással" - a tojást mozerella helyetesítette. A leves kellemes krémes, ahogy kell.

 

Utána következett a kihagyhatatlan lecsó. Desszertnek Bock mákost szerettem volna, de elfogyott így bizarr fagylalt ízelítőt választottam. Nevéhez hűen tényleg nem mindennapi ízek: paprika- , bacon-, dohányfagylalt! Ugye? :) A paprikafagylalt málnával, a dohány citrommal, a baconos fagylalt oroszkém ízzel párosult, a paprikás mellé kolbász chipset is adtak, ami a ház saját kolbásza és enyhén csipős, ízletes.

A párom választása egy malacdekli rántva, spenótos burgonyapürével és arborio rizstorta gurulós málnával. A malacdekli a comb olyan része, amelyen kevésbé dolgozik az izom, így omlós marad a hús. Ezzel mindent elmondtam úgy érzem, friss puha omlós rántott hús, vajas spenótos burgonyapürével. Ilyen burgonyapürét szívesen ennék még, pedig nem szeretem a spenótot 29 éve! Bíró Lajos és Varju Viktor tényleg tudnak valamit, már a második olyan étel amit egyébként nem szeretek és ők valami csodát alkotnak amitől megszeretem.

 

Párom eléggé pesszimistán ült be az étterembe, mondván nem fog tudni mit enni és egyébként sem ingben van, ehhez hasonló dolgok motoszkáltak benne. Végül jó szájízzel távozott és máskor is jön velem!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló leves bock főétel desszert bisztró

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr253024333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása