Most csináltam először zöldből, de nagyon finom ebből is!
1 csomag spárga
200 ml főzőtejszín
húsleves alaplé vagy kocka
só, szerecsendió
2 nagy sárgarépa
margarin
Alaposan megmosom a spárgat, majd levágom a tetejét és félreteszem. Az alsó fás részét is levágom és kidobom, a középső részt megpucolom és feldarabolom majd a margarinnal és a 2 db megpucolt sárgarépával megpárolom. Ha kész akkor egy műanyag tálba átöntöm és összepürésítem. A lábásba teszek egy kevés (kb 2 dl) húsleves alaplevet, miközben melegszik az alaplevunk, szűrő segítségével átpasszírozom a spárgapépet és hozzáadom a felső részét a spárgának, amit az elején feltettünk. (Ez annyira zsenge, hogy nem kell neki sok idő míg megpuhul.)
Mire eljut a forrásig, elvileg végeztünk a paszsírozással, majd jöhet a tejszín, ízlés szerint só és egy csipet szerecsendió. 10 percig főzzünk és található.